Καρχαρίας βγήκε στη... στεριά σε παραλία στο Ιόνιο - Δείτε βίντεο

Καρχαρίας βγήκε στη... στεριά σε παραλία στο Ιόνιο - Δείτε βίντεο

Γαλάζιος καρχαρίας εντοπίστηκε στα ρηχά σε παραλία των Επτανήσων.

Πρόκειται για το είδος Prionace glauca (BSH - Γλαυκοκαρχαρίας ή Γαλάζιος Καρχαρίας), ο οποίος εντοπίστηκε σχεδόν στην ακροθαλασσιά.

Σύμφωνα με τη σελίδα iSea στο Facebook, η παρουσία Γλαυκοκαρχαρία δεν θα πρέπει να προξενεί πανικό.

Η προσέγγιση όμως κάθε άγριου ζώου μπορεί να προκαλέσει επιθετικές ή άγνωστες σε εμάς συμπεριφορές λόγω δικού του φόβου.

«Κρατάμε λοιπόν τις αποστάσεις και μόνο εφόσον το άτομο φαίνεται να μην μπορεί να επανέλθει στη θάλασσα, τότε μόνο προσπαθούμε να το επαναφέρουμε αποφεύγοντας το κεφάλι και τα βράγχια, και προσπαθώντας να μην κάνουμε καμία απότομη κίνηση που μπορεί να τραυματίσει το ζώο. Δεν το ακουμπάμε με γυμνά χέρια, δεν το τραβάμε δυνατά από την ουρά και δεν το σέρνουμε στην άμμο», αναφέρουν οι διαχειριστές της σελίδας στο Facebook.

Μάλιστα, επισημαίνεται ότι αντίστοιχες παρατηρήσεις για το είδος καταγράφονται σε όλη τη Μεσόγειο. Ο Γλαυκοκαρχαρίας ή Γαλάζιος Καρχαρίας είναι είδος που απειλείται με εξαφάνιση, ωστόσο δεν προστατεύεται.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Θανατηφόρο με μοτοσικλέτα στη Λεμεσό: Νεκρός 26χρονος - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

Θανατηφόρο με μοτοσικλέτα στη Λεμεσό: Νεκρός 26χρονος - Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του

Γύρω στις 8.30μ.μ. χθες, ενώ 21χρονος οδηγούσε το αυτοκίνητο του στην οδό Διονύσου στη Λεμεσό, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που οδηγούσε 25χρονος.