Νέα μυστηριώδης ασθένεια στη Βόρεια Κορέα έχει «χτυπήσει» 800 οικογένειες

Νέα μυστηριώδης ασθένεια στη Βόρεια Κορέα έχει «χτυπήσει» 800 οικογένειες

Αυτή η άγνωστη για την ώρα γαστρεντερική ασθένεια, έχει κάνει 800 οικογένειες να υποφέρουν στη Βόρεια Κορέα και συγκεκριμένα στη νοτιοδυτική περιοχή, από «οξεία εντερική επιδημία».

Αυτή η μολυσματική εντερική νόσος σε μια αγροτική περιοχή, έρχεται την ώρα που η χώρα ακόμα παλεύει με ένα σοβαρό κύμα κορονοϊού και με ελλείψεις τροφίμων.

Η «εντερική επιδημία» είναι σύμφωνα με το «Έθνος» πιθανότατα μια μολυσματική ασθένεια όπως ο τύφος, η δυσεντερία ή η χολέρα, οι οποίες προκαλούνται από μικρόβια μέσω μολυσμένων τροφίμων και νερού ή μέσω της επαφής με περιττώματα μολυσμένων ανθρώπων.

«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έστειλε φάρμακα στην πόλη Χετζού της νότιας επαρχίας Χουανγκχάε», ανέφερε την Κυριακή το κρατικό πρακτορείο μέσων ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας KCNA.

Η νότια επαρχία Χουανγκχάε, όπου βρίσκεται η Χετζού, είναι ένας κρίσιμος αγροτικός κόμβος για τον βορρά. Ένα ξέσπασμα στην περιοχή αυτή θα μπορούσε ενδεχομένως να επιδεινώσει την έλλειψη τροφίμων στη χώρα.

Πηγή: Έθνος

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ δεν «μετρά» απλώς την Αννίτα - Μετρά τις αντοχές του ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ δεν «μετρά» απλώς την Αννίτα - Μετρά τις αντοχές του ΔΗΣΥ

Η συνέντευξη του Αβέρωφ Νεοφύτου στον Φειδία Παναγιώτου, ήρθε σε μια στιγμή που ο ΔΗΣΥ βρίσκεται μπροστά σε μια συζήτηση, την οποία μέχρι τώρα μπορούσε να κρατά σε δεύτερο πλάνο: ποιος θα οδηγήσει την παράταξη στις Προεδρικές του 2028. Οι ενδιαφερόμενοι είναι γνωστοί. Η Αννίτα Δημητρίου, ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Γιώργος Παμπορίδης, έχουν ήδη μπει- με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- στο κάδρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE