ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόταση στη Βουλή για πλαφόν στα καύσιμα - Ανεβαίνουν κι άλλο οι τιμές σήμερα - Μία ανάσα από τα 2 ευρώ το πετρέλαιο

Πρόταση στη Βουλή για πλαφόν στα καύσιμα - Ανεβαίνουν κι άλλο οι τιμές σήμερα - Μία ανάσα από τα 2 ευρώ το πετρέλαιο

Αλλαγή στη νομοθεσία για καθορισμό πλαφόν στις τιμές πώλησης πετρελαιοειδών σε ειδικές περιπτώσεις προωθεί το ΑΚΕΛ. Η πρόταση θα συζητηθεί σήμερα στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής.

Σύμφωνα με την πρόταση την οποία εξασφάλισε το ThemaOnline, ο αρμόδιος Υπουργός κατά τον καθορισμό των ανώτατων τιμών θα λαμβάνει υπόψη τις τιμές εισαγωγής των πετρελαιοειδών, τα περιθώρια κέρδους των εταιρειών πετρελαιοειδών, των διανομέων και των πρατηριούχων και τις ενδεχόμενες ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επιβάλλουν συγκράτηση της αύξησης των τιμών σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα για σκοπούς προστασίας των καταναλωτών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Συνδέσμου Πρατηριούχων Χριστόδουλος Χριστοδούλου, μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα, σχολιάζοντας την πρόταση, δήλωσε ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί καθώς ενδέχεται να προκληθεί έλλειψη καυσίμων στην αγορά όπως και το 2010. «Αυτό που πρέπει να γίνει είναι περισσότερος έλεγχος από την αρμόδια υπηρεσία, πρώτα στην χονδρική και μετά στη λιανική γιατί το πρόβλημα εντοπίζεται περισσότερο στη χονδρική», τόνισε.

Νέες τιμές από σήμερα

Ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου εξέφρασε το παράπονό του ότι ο κόσμος πιστεύει ότι οι πρατηριούχοι αυξάνουν τις τιμές και γίνονται συνεχώς δέκτες αντιδράσεων ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Οι τιμές έρχονται από τις εταιρείες το βράδυ ή νωρίς το πρωί στο email, εξήγησε ο κ. Χριστοδούλου και ενδέχεται να ανεβάσουν την ίδια ώρα τις τιμές παρόλο που δεν έλαβαν ακόμη το φορτίο καθώς τα αποθέματα που διαθέτουν από την προηγούμενη παράδοση είναι ελάχιστα.

Μάλιστα είπε ότι το κέρδος των πρατηριούχων είναι 5 σεντ το λίτρο. «Εάν παλιά βάζατε 80 λίτρα κάθε γέμισμα και τώρα βάζουν 50 γιατί μείωσαν τις μετακινήσεις τους, τότε χάνουμε και μεις από την προμήθεια», σημείωσε.

Όπως σημείωσε ο κ. Χριστοδούλου παρόλο που έλαβαν τις νέες τιμές χθες για να υιοθετηθούν σήμερα. Παρόλα αυτά υπάρχουν αρκετά εταιρικά πρατήρια που δεν έχουν υιοθετήσει ακόμα τις νέες ανατιμήσεις.

Δείτε πως διαμορφώθηκαν οι τιμές στις 9:30 το πρωί.

Βενζίνη 95 οκτανίων - Παγκύπρια
Μέση Τιμή σε € (Παγκύπρια): 1,806
Φθηνότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια): 1,755
Ακριβότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια): 1,867

Βενζίνη 98 οκτανίων - Παγκύπρια

Μέση Τιμή σε € (Παγκύπρια):1,867
Φθηνότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια): 1,795
Ακριβότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια): 1,930

Πετρέλαιο κίνησης - Παγκύπρια
Μέση Τιμή σε € (Παγκύπρια): 1,914
Φθηνότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια): 1,808
Ακριβότερη Τιμή σε € (Παγκύπρια): 1,999

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top