ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαντά στον Τατάρ ο Πρόεδρος «Εάν οι προτάσεις του θα συμβαδίζουν με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών είναι καλοδεχούμενες»

Απαντά στον Τατάρ ο Πρόεδρος «Εάν οι προτάσεις του θα συμβαδίζουν με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών είναι καλοδεχούμενες»

Εάν προτάσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς συμβαδίζουν με τα ψηφίσματα των ΗΕ είναι καλοδεχούμενες, εάν όμως συνεχίζουν την απαράδεκτη θέση που τηρεί η τουρκική πλευρά, τότε καλύτερα να μην υποβληθούν, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, προσερχόμενος στα εγκαίνια της μαρίνας Αγίας Νάπας, και κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Ερσίν Τατάρ ότι τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης όπως και η λύση ομοσπονδίας είναι ξεπερασμένα και ότι θα υποβάλει νέες προτάσεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «εάν οι προτάσεις του θα συμβαδίζουν με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών είναι καλοδεχούμενες. Εάν θα συνεχίσουν να τηρούν την αδιάλλακτη και απαράδεκτη θέση που τηρούν, αντιλαμβάνεστε ότι είναι καλύτερα να μην τις υποβάλει καν».

Υπενθυμίζουμε ότι σε ανακοίνωση της «προεδρίας» αναφέρεται για την απαντητική επιστολή του Ερσίν Τατάρ στον Πρόεδρο Αναστασιάδη σχετικά με τις προτάσεις της ε/κ πλευράς για τα ΜΟΕ.

Αναφέρεται ακόμη ότι οι δύο πλευρές θα ωφεληθούν από τη σχέση συνεργασίας που θα δημιουργηθεί, η οποία, όπως σημειώνεται, θα συμβάλλει στην ειρήνη και τη σταθερότητα που έχει ανάγκη η περιοχή και ο κόσμος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην απαντητική του επιστολή με χθεσινή ημερομηνία, 20 Ιουνίου, ο Τ/κ ηγέτης έγραψε ότι οι λεγόμενες, όπως τις χαρακτήρισε, προτάσεις ΜΟΕ του Προέδρου Αναστασιάδη, που είναι «ανύπαρκτες» και «ξεπερασμένες, αποτελούν μέρος της εξαντλημένης βάσης της ομοσπονδίας που εξυπηρετεί τη συνέχιση του στάτους κβο.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top