ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοδουλίδης-ΔΗΚΟ πάνε για deal υπό τα πυρά Αβέρωφ - Οι συναντήσεις και το παρασκήνιο

Χριστοδουλίδης-ΔΗΚΟ πάνε για deal υπό τα πυρά Αβέρωφ - Οι συναντήσεις και το παρασκήνιο

Όλο και πιο κοντά βρίσκονται οι Νίκος Χριστοδουλίδης και Δημοκρατικό Κόμμα, με τον υποψήφιο πρόεδρο να απαντά γραπτώς σήμερα Τετάρτη 22/6 στο περίγραμμα θέσεων με προτάσεις και εισηγήσεις που του έδωσε χθες ο Νικόλας Παπαδόπουλος για όλα τα θέματα πολιτικής, αρχής γενομένης από το Κυπριακό, την οικονομία, το περιβάλλον, την παιδία, υγεία, κλπ.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης αναμένεται ότι θα απαντήσει κατά τρόπο θετικό σε μια σειρά από θέματα που καταγράφει το πολυσέλιδο έγγραφο του ΔΗΚΟ, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κινείται στην λογική απαίτησης για εμβολιασμό του προγράμματος του υποψήφιου Προέδρου, κάτι το οποίο διευκολύνει και τις δύο πλευρές στην προσπάθεια για αναζήτηση συνεργασίας.

Οι δηλώσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου μετά τη συνάντηση, ήταν σαφέστατες ως προς την κατεύθυνση που κινούνται τα πράγματα: «Στη σημερινή συνάντηση με τον φίλο τον Νίκο Χριστοδουλίδη κάναμε ακόμα ένα βήμα προς την κατεύθυνση της συναντίληψης και της συνεννόησης», είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ. Και συνέχισε: «Της συναντίληψης για το ποια είναι η σημερινή κατάσταση της χώρας μας, ποια είναι τα προβλήματα που ταλανίζουν και προβληματίζουν την κοινωνία και τους πολίτες. Πώς μπορούμε καλύτερα να αφουγκραστούμε και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες της κοινωνίας και το πιο σημαντικό, της συναντίληψης για το μέλλον, για το πού θέλουμε να πάρουμε τη χώρα μας, τα κρίσιμα χρόνια που έρχονται».

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης έδωσε τις θέσεις του ΔΗΚΟ σε συνεργάτες του που ασχολούνται με το προεκλογικό πρόγραμμα, ώστε να τις μελετήσουν, με στόχο, όπως προαναφέρθηκε, να υπάρξει απάντηση το συντομότερο. Θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε η απάντηση Χριστοδουλίδη να δοθεί αν είναι δυνατόν και σήμερα στον Νικόλα Παπαδόπουλο, ώστε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ να ενημερώσει σχετικά το Εκτελεστικό Γραφείο, που θα συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα. Εάν η απάντηση του Χριστοδουλίδη είναι τέτοια που θα επιτρέπει στο ΔΗΚΟ να θεωρήσει ότι οι δύο πλευρές παρά τις διαφορετικές αφετηρίες έχουν κοινές στοχεύσεις στα μεγάλα θέματα, τότε θα πρέπει να αναμένεται ότι το Εκτελεστικό θα ετοιμάσει σχετική εισήγηση προς την Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει την Κυριακή για την τελική απόφαση.

Στο επιτελείο του Χριστοδουλίδη κάνουν λόγο για δημιουργικό διάλογο και εκτιμούν ότι το καλό κλίμα που αναπτύχθηκε ανάμεσα στις δύο πλευρές μπορεί να οδηγήσει σε συνεργασία.

Αβέρωφ: «Συναντήσεις για το θεαθήναι»

«Άστε τώρα τις κουβέντες αυτά είναι προαποφασισμένα από τον Απρίλιο και το αποτέλεσμα της Κυριακής στο Δημοκρατικό Κόμμα είναι σίγουρο», ήταν το σχόλιο του Αβέρωφ Νεοφύτου, όταν ερωτήθηκε από δημοσιογράφο για το διάλογο ΔΗΚΟ- Χριστοδουλίδη και έκανε λόγο για «συναντήσεις για το θεαθήναι», τις οποίες όπως είπε, αφήνει ασχολίαστες. Αναφέρθηκε στις προσπάθειες του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ, που βάλθηκαν να φέρουν αλλαγή, όπως είπε. «Αλλαγή στην διαχείριση του Κυπριακού θα κάνει το ΑΚΕΛ με τον διαπραγματευτή του Αναστασιάδη;» διερωτήθηκε. Και πρόσθεσε: «Με ποιον θα κάνει την αλλαγή το ΔΗΚΟ; Mε τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος στις παρεμβάσεις του θεωρεί επιτυχημένο – και είναι – το έργο που παρήγε η διακυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ. Θα κάνει την αλλαγή με τον Νίκο Χριστοδουλίδη που ήταν κύριο στέλεχος της διακυβέρνησης του ΔΗΣΥ και θ’ απαλλάξει, θα γλυτώσει τον τόπο από τον ΔΗΣΥ, επιλέγοντας κάποιον που ακόμα και σήμερα που είναι ανεξάρτητος, συνεχίζει και λέει ότι είναι κομματικό στέλεχος του ΔΗΣΥ» αναρωτήθηκε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top