Πυρκαγιά στα Κατεχόμενα: «Έχουμε ένα σημείο το οποίο είναι πολύ επικίνδυνο - Δημιουργεί ανησυχία και φόβο»

Πυρκαγιά στα Κατεχόμενα: «Έχουμε ένα σημείο το οποίο είναι πολύ επικίνδυνο - Δημιουργεί ανησυχία και φόβο»

Σαφώς καλύτερη είναι σήμερα η κατάσταση σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά στα κατεχόμενα, υπάρχει ωστόσο ένα σημείο στο βορειοανατολικό άκρο της πυρκαγιάς, προς την πλευρά που είναι το χωριό Φλαμούδι, το οποίο δημιουργεί ανησυχία και φόβο, δήλωσε το πρωί στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ για την κατάσταση όπως διαμορφώνεται, ο κ. Αλεξάνδρου είπε πως "η κατάσταση είναι σαφώς καλύτερη από ότι ήταν χθες. Χθες γύρω στις 7 το βράδυ υπήρξε μια πολύ σοβαρή αναζωπύρωση πάνω ψηλά στην κορυφογραμμή του Πενταδακτύλου που αντιμετωπίστηκε ψες", πρόσθεσε.

Σημείωσε πως αυτή τη στιγμή "έχουμε ένα σημείο το οποίο είναι πολύ επικίνδυνο, στο βορειοανατολικό άκρο της πυρκαγιάς, προς την πλευρά που είναι το χωριό Φλαμούδι. Το σημείο αυτό δημιουργεί ανησυχία και φόβο", επεσήμανε ο κ. Αλεξάνδρου, σημειώνοντας πως αν ξεφύγει αυτό το σημείο υπάρχει κίνδυνος για ολόκληρη την Καντάρα.

Σε ό,τι αφορά τη συνδρομή της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ με πτητικά μέσα στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, ο κ. Αλεξάνδρου είπε πως "συνεχίζουμε με το ίδιο πλάνο, με δυο πτητικά μέσα του Τμήματος Δασών, ένα της Αστυνομίας και τα δυο ισραηλινά".

Ο κ. Αλεξάνδρου είπε, ακόμη, πως "αν δεν υπάρχει κάτι το πολύ αρνητικό ενδεχομένως οι Ισραηλινοί σήμερα να αποχωρήσουν", προσθέτοντας πως αυτό θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της πυρκαγιάς.

Πρόσθεσε πως οι Ισραηλινοί εξυπηρετούνται από τη βάση του Τμήματος Δασών στο αεροδρόμιο Λάρνακας, και οι επιχειρήσεις τους διεξάγονται από το αεροδρόμιο Λάρνακας.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Έπεσε η αυλαία» στην υπόθεση των πολιτογραφήσεων: Αθωώθηκαν Τζιοβάνης και Συλλούρης - «Δεν κρατώ κακία σε κανένα - Δεν θα υπάρξει συμμετοχή στις Βουλευτικές»

«Έπεσε η αυλαία» στην υπόθεση των πολιτογραφήσεων: Αθωώθηκαν Τζιοβάνης και Συλλούρης - «Δεν κρατώ κακία σε κανένα - Δεν θα υπάρξει συμμετοχή στις Βουλευτικές»

«Έπεσε η αυλαία» σήμερα στην πολύκροτη ποινική υπόθεση για το πρόγραμμα για κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεων ξένων επενδυτών που συνδέεται με το ρεπορτάζ του Al Jazeera, στη βάση και του πορίσματος που ετοίμασε η Επιτροπή Μύρωνα Νικολάτου. Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας ανακοίνωσε την απόφασή του για την αθώωση του πρώην Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη και πρώην βουλευτή και επιχειρηματία Χριστάκη Τζιοβάνη. Δείτε όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE