ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Κλείδωσαν» οι χώροι που θα χρησιμοποιηθούν ως εφημερεύοντα ιατρεία

«Κλείδωσαν» οι χώροι που θα χρησιμοποιηθούν ως  εφημερεύοντα ιατρεία

Κλείδωσαν οι χώροι που θα χρησιμοποιηθούν ως εφημερεύοντα ιατρεία, τα οποία ξεκινούν λειτουργία στις 9 Ιουλίου του 2022, πληροφορείται το ΚΥΠΕ, με την επίσημη ανακοίνωση για το θέμα να αναμένεται μετά το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ έχουν ήδη καθοριστεί τα σημεία, που θα λειτουργήσουν τα εφημερεύοντα ιατρεία. Συγκεκριμένα, στη Λευκωσία έχει οριστεί το Κέντρο Υγείας Λάτσιων, στην Πάφο το Νοσοκομείο Πάφου, στη Λάρνακα το Παλιό Νοσοκομείο, ενώ στην Αμμόχωστο έχει οριστεί το Κέντρο Υγείας Αμμοχώστου.

Εντός της ημέρα αναμένεται να αποφασιστεί αν το εφημερεύον ιατρείο στη Λεμεσό θα στεγαστεί στο Κέντρο Υγείας Λινόπετρας ή στο Παλιό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Εξάλλου, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα εφημερεύοντα ιατρεία θα λειτουργήσουν στην πρώτη φάση με ένα οκτάωρο το Σάββατο και ένα 4ωρο την Κυριακή.

Οι ώρες λειτουργίας που φαίνεται να προκρίνονται είναι το Σάββατο από τις 09:00 μέχρι τις 17:00 και την Κυριακή από τις 09:00 μέχρι τη 13:00.

Επιπλέον, τα εφημερεύοντα ιατρεία θα στελεχωθούν σε πρώτη φάση με 100 Προσωπικούς Ιατρούς για ενήλικες και 30 παιδίατρους.

Σημειώνεται ότι για το πρόβλημα που παρατηρείται στην Αμμόχωστο με τους παιδιάτρους, ο ΟΚΥπΥ θα προβεί στην αγορά υπηρεσιών.

Στο μεταξύ, κατά τη χθεσινή σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων αποφασίστηκε ότι σε πρώτη φάση τα Κέντρα εφημερίας θα στελεχώνονται από κυβερνητικούς ιατρούς.

Αρμόδια πηγή του Υπουργείου Υγείας ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι μέχρι την 1η Οκτωβρίου του 2022 τα εφημερεύοντα ιατρεία θα στελεχώνονται από κυβερνητικούς ιατρούς, για να σημειώσει ότι αν παραστεί ανάγκη ο ΟΚΥπΥ θα προχωρήσει με αγορά υπηρεσιών από ιδιώτες.

Η ίδια πηγή συμπληρώνει ότι μέχρι την 1η Οκτωβρίου ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) θα πρέπει να εξεύρει άλλα ιατρικά κέντρα ή άλλους χώρους, ώστε να στεγαστούν οι ιδιώτες γιατροί, με στόχο την αύξηση των Κέντρων, που θα εξυπηρετούν τον ασθενή.

Σε ερώτηση εάν γίνονται σκέψεις για 24ωρη λειτουργία των εφημερευόντων ιατρείων, ώστε να απόσυμφορηθούν τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ), η ίδια πηγή είπε πως με την έναρξη της λειτουργίας των εφημερευόντων ιατρείων, έστω και τα Σαββατοκύριακα, που παρατηρείται αύξηση στις Πρώτες Βοήθειες, «τα ΤΑΕΠ θα αποσυμφορηθούν ως ένα βαθμό».

Σημείωσε ακόμα ότι στην αποσυμφόρηση βοηθά και το γεγονός ότι ο ΟΚΥπΥ έχει καθιερώσει ήδη σε οκτώ Αγροτικά Κέντρα την 24ωρη εφημερία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα Τατάρ - Δίνουν χρόνο στην αποστολή της Ολγκίν

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Μαρίνα Σάττι: Τι δήλωσε η ομάδα της για την ελληνική συμμετοχή και το μήνυμα της τραγουδίστριας

Εντόπισαν 113 κροτίδες σε οικία ανήλικου στη Λευκωσία - Αναμένεται να κληθεί για ανάκριση - Φωτογραφία



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top