Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στα κατεχόμενα - Εκκενώνεται το κατεχόμενο Φλαμούδι

Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στα κατεχόμενα - Εκκενώνεται το κατεχόμενο Φλαμούδι

Την είδηση της αναζωπύρωσης της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή του κατεχόμενου του Φλαμουδιού, μετέδωσαν το βράδυ της Παρασκευής τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τα τ/κ δημοσιεύματα ο «περιφερειάρχης» του Τρικώμου, Ερτουγρούλ Τόροσλου εξέδωσε μια επείγουσα ανακοίνωση προς τους κατοίκους του Φλαμουδιού. «Λόγω του γεγονότος ότι ο άνεμος αλλάζει κατεύθυνση και (η πυρκαγιά) εξαπλώνεται σε μια μεγάλη περιοχή, το χωριό πρέπει να εκκενωθεί επειγόντως. Οι άνθρωποι του χωριού παρακαλούνται να εκκενώσουν το χωριό επειγόντως», αναφέρεται.

Εν τω μεταξύ, ο «δήμος» του κατεχόμενου Τρικώμου εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι «οι ευσυνείδητοι πολίτες και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων μας παρακαλούνται να πάνε στην περιοχή με μηχανήματα και βυτιοφόρα νερού».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι η μεγάλη πυρκαγιά είχε τεθεί υπό έλεγχο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Σε μια περίοδο όπου οι ισορροπίες στο Κυπριακό παραμένουν εύθραυστες, η Λευκωσία επιχειρεί να κρατήσει τη διαδικασία εντός θεσμικού πλαισίου και να αποτρέψει ερμηνείες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα. Η δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου απέναντι στις πρόσφατες δηλώσεις της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, αποτελεί σαφή μήνυμα προς όλα τα μέρη: το Κυπριακό δεν κινείται με ερμηνείες ούτε με αποσπασματικές ερμηνείες δηλώσεων.