Επίκεντρο του σεισμού η Λεμεσός, ακολούθησαν τέσσερις μετασεισμοί - Η ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης

Επίκεντρο του σεισμού η Λεμεσός, ακολούθησαν τέσσερις μετασεισμοί - Η ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης

Σεισμός 2,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στη Λεμεσό το μεσημέρι της Κυριακής, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι την Κυριακή, στις 13:23, καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος αισθητός σεισμός μεγέθους 2,6 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ. Ακολούθησαν μέχρι τις 15:00 τέσσερεις μετασεισμοί, με μεγαλύτερο μέγεθος 1,9 βαθμούς στην κλίμακα Ρίχτερ.

Επισημαίνεται ότι ο σεισμός είχε επίκεντρο στον θαλάσσιο χώρο της Λεμεσού, 4 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης και εστιακό βάθος 13 χιλιόμετρα. Έγινε ελαφρά αισθητός στην πόλη της Λεμεσού.

Προστίθεται ότι το φαινόμενο παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης και η σχετική πληροφόρηση (σεισμικοί παράμετροι, διαδραστικοί χάρτες κ.τ.λ.) δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Σεισμολογικού Κέντρου του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Παρουσίασε στοιχεία για παράκαμψη κυρώσεων από Τουρκία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

ΠτΔ: Παρουσίασε στοιχεία για παράκαμψη κυρώσεων από Τουρκία στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης παρουσίασε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συγκεκριμένα στοιχεία για την παράκαμψη των κυρώσεων κατά της Ρωσίας από την Τουρκία, κατά τη συζήτηση για το θέμα της Ουκρανίας. Το θέμα παράκαμψης των κυρώσεων απασχόλησε εκτενώς τη συζήτηση στο Συμβούλιο.