«Μαύρη» Δευτέρα για την Ουκρανία - Ακραία επιθετικότητα από τη Μόσχα με τρεις σφοδρές επιθέσεις κατά αμάχων

«Μαύρη» Δευτέρα για την Ουκρανία - Ακραία επιθετικότητα από τη Μόσχα με τρεις σφοδρές επιθέσεις κατά αμάχων

Τουλάχιστον οκτώ Ουκρανοί άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 21 τραυματίστηκαν σε ρωσικό βομβαρδισμό σήμερα, την ώρα που μάζευαν νερό στο Λισιτσάνσκ (ανατολικά), τη δίδυμη πόλη του Σεβεροντονέτσκ που κατέκτησαν πρόσφατα οι δυνάμεις της Μόσχας, ανακοίνωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης.

"Οι Ρώσοι πυροβόλησαν εναντίον ενός πλήθους ανθρώπων με πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών, καθώς οι άμαχοι μάζευαν νερό από μια δεξαμενή. Οκτώ κάτοικοι σκοτώθηκαν, 21 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο", ανακοίνωσε στο Telegram ο Σέρχιι Γκαϊντάι, ο κυβερνήτης της περιφέρειας Λουχάνσκ.


Το Λισιτσάνσκ είναι η τελευταία μεγάλη πόλη που έχει απομείνει για να πέσει στα χέρια των Ρώσων στην περιφέρεια Λουχάνσκ, μια από τις δύο επαρχίες της λεκάνης του Ντονμπάς, όπως αποκαλείται η βιομηχανική ανατολική Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η ώρα των καθαρών θέσεων πριν από το τεστ Γκουτέρες-Ανάμεσα στις κόκκινες γραμμές και το παράθυρο της διπλωματίας

Κυπριακό: Η ώρα των καθαρών θέσεων πριν από το τεστ Γκουτέρες-Ανάμεσα στις κόκκινες γραμμές και το παράθυρο της διπλωματίας

Το Κυπριακό βρίσκεται ξανά μπροστά σε μια κρίσιμη καμπή. Όχι μόνο λόγω της επικείμενης παρουσίας του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, αλλά κυρίως επειδή πίσω από τη νέα διπλωματική κινητικότητα διαμορφώνεται μια συζήτηση για το περιεχόμενο, τη μορφή και τα όρια μιας ενδεχόμενης νέας προσπάθειας επίλυσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE