«Μαύρη» Δευτέρα για την Ουκρανία - Ακραία επιθετικότητα από τη Μόσχα με τρεις σφοδρές επιθέσεις κατά αμάχων

«Μαύρη» Δευτέρα για την Ουκρανία - Ακραία επιθετικότητα από τη Μόσχα με τρεις σφοδρές επιθέσεις κατά αμάχων

Τουλάχιστον οκτώ Ουκρανοί άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 21 τραυματίστηκαν σε ρωσικό βομβαρδισμό σήμερα, την ώρα που μάζευαν νερό στο Λισιτσάνσκ (ανατολικά), τη δίδυμη πόλη του Σεβεροντονέτσκ που κατέκτησαν πρόσφατα οι δυνάμεις της Μόσχας, ανακοίνωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης.

"Οι Ρώσοι πυροβόλησαν εναντίον ενός πλήθους ανθρώπων με πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών, καθώς οι άμαχοι μάζευαν νερό από μια δεξαμενή. Οκτώ κάτοικοι σκοτώθηκαν, 21 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο", ανακοίνωσε στο Telegram ο Σέρχιι Γκαϊντάι, ο κυβερνήτης της περιφέρειας Λουχάνσκ.


Το Λισιτσάνσκ είναι η τελευταία μεγάλη πόλη που έχει απομείνει για να πέσει στα χέρια των Ρώσων στην περιφέρεια Λουχάνσκ, μια από τις δύο επαρχίες της λεκάνης του Ντονμπάς, όπως αποκαλείται η βιομηχανική ανατολική Ουκρανία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στη Νέα Υόρκη κρίνονται τα επόμενα βήματα - Τι μεταφέρει η Ολγκίν στον Γκουτέρες

Κυπριακό: Στη Νέα Υόρκη κρίνονται τα επόμενα βήματα - Τι μεταφέρει η Ολγκίν στον Γκουτέρες

Στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών μεταφέρεται σήμερα, το επίκεντρο των εξελίξεων στο Κυπριακό, καθώς η προσωπική του απεσταλμένη, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, συναντάται στη Νέα Υόρκη με τον Αντόνιο Γκουτέρες για μια επαφή που θεωρείται καθοριστικής σημασίας για την πορεία της διαδικασίας τους επόμενους μήνες.

BEST OF TOTHEMAONLINE