ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφτασαν στα κατεχόμενα οι δύο γεννήτριες από την Τουρκία

Έφτασαν στα κατεχόμενα οι δύο γεννήτριες από την Τουρκία

Έφτασαν το πρωί στα κατεχόμενα οι δύο γεννήτριες 25 μέγκαβατ που δώρισε η Τουρκία στο ψευδοκράτος για την παραγωγή ρεύματος και στο λιμάνι της Αμμοχώστου βρέθηκαν για την τελετή παράδοσης ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ, ο «υπουργός δημοσιονομικών», Σουνάτ Ατούν και ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπουργός τουρισμού», Φικρί Ατάογλου.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο κ. Ουστέλ δήλωσε πως οι γεννήτριες θ’ αρχίσουν να δουλεύουν εντός 10 ημερών. Όλοι τους ευχαρίστησαν τον Τούρκο Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο για την δωρεά.

Κι ενώ οι ανακοίνωσεις της «αρχής ηλεκτρισμού» συνεχίζονται καθημερινά για τις διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές – σήμερα σημειώθηκαν στην Λεύκα – ο Ουνάλ Ουστέλ κάλεσε τον κόσμο να κάνει προσεκτική χρήση του ρεύματος, σημειώνοντας ότι έχει αυξηθεί η τιμή των καυσίμων και γι’ αυτό επίσης το κόστος παραγωγής ενέργειας.

Η ανεπαρκής παραγωγή, οι δυσκολίες στην προμήθεια καυσίμων και τα οικονομικά προβλήματα της «αρχής ηλεκτρισμού» είναι τα τρία μεγαλύτερα προβλήματα στον τομέα της ενέργειας στα κατεχόμενα, ανέφερε ο Σουνάτ Ατούν. Πρόσθεσε ότι άρχισε να πληρώνεται το χρέος της «αρχής» που φτάνει τα 2 δις ΤΛ.

Μιλώντας χθες στη «βουλή», ο κ. Ατούν είπε ότι η «αρχή ηλεκτρισμού» είναι πλέον ένας μη βιώσιμος θεσμός. Στο μεταξύ η «βουλή» ενέκρινε χθες με πλειοψηφία το να θεωρείται το χρέος της «αρχής» προς την ιδιωτική εταιρεία παραγωγής ηλεκτρισμού AKSA ως «κρατικό» χρέος και να αποπληρώνεται από την «κυβέρνηση».

Αντιδρώντας σε αυτό, ο πρόεδρος της συντεχνίας των εργαζομένων στην «αρχή», EL Sen, Κουμπιλάι Όζκιρατς ανέφερε ότι είναι πλέον επίσημο πως ο «υπουργός δημοσιονομικών» ενεργεί ως εκπρόσωπος της AKSA και όχι ως «υπουργός» της «χώρας». Έχοντας διοριστεί επικεφαλής του «υπουργείου» στο οποίο υπάγεται η «αρχή», πολλές φορές – είπε ο συνδικαλιστής για τον κ. Ατούν – συμπεριφέρεται και πάλι «γελοία στα μάτια του κόσμου». Τον επέκρινε δε ότι θέλει να πτωχεύσει την «αρχή ηλεκτρισμού» και να δώσει «πεσκέσι» σε ιδιώτες, αλλά «σε αυτή την επιχειίρηση του Ατούν εμείς δεν θα του αφήσουμε διέξοδο».

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΔΗΣΥ: Επίσημα στη μάχη για τις ευρωεκλογές - «Πρέπει να στείλουμε στην Ευρώπη τους καλύτερους εκπροσώπους»

ΔΗΣΥ: Επίσημα στη μάχη για τις ευρωεκλογές - «Πρέπει να στείλουμε στην Ευρώπη τους καλύτερους εκπροσώπους»

Στη σημερινή ειδική Σύνοδο του Ανωτάτου Συμβουλίου, επικυρώθηκε το ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top