Ευλογιά των πιθήκων: Και 7ο κρούσμα στην Ελλάδα – Είναι εγχώριο, δεν προέρχεται από ταξίδι από το εξωτερικό

Ευλογιά των πιθήκων: Και 7ο κρούσμα στην Ελλάδα – Είναι εγχώριο, δεν προέρχεται από ταξίδι από το εξωτερικό

Και 7ο κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων επιβεβαιώθηκε στη χώρας μας το οποίο όμως δεν σχετίζεται με ταξίδι στο εξωτερικό κάτι που σημαίνει πως είναι από εγχώρια μετάδοση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ μέχρι σήμερα 30 Ιουνίου έχουν επιβεβαιωθεί 7 κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων, εκ των οποίων τα 6 ήταν εισαγόμενα. Το 7ο κρούσμα αποτελεί το πρώτο που δεν ανέφερε ταξίδι στο εξωτερικό και συνεπώς υπάρχει ένδειξη για εγχώρια μετάδοση.

Τα περιστατικά έχουν ήδη αναρρώσει ή αναρρώνουν σε γενικά καλή κλινική κατάσταση. Ο κίνδυνος εμφάνισης του νοσήματος παραμένει χαμηλός για τον γενικό πληθυσμό και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού της διασποράς της νόσου.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ανακοινώνει ετήσιο προγραμματισμό τον Φεβρουάριο - Αποτίμηση πορείας διακυβέρνησης τον Μάρτιο

ΠτΔ: Ανακοινώνει ετήσιο προγραμματισμό τον Φεβρουάριο - Αποτίμηση πορείας διακυβέρνησης τον Μάρτιο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης θα προβεί σε συνολική αποτίμηση της πορείας διακυβέρνησης τον Μάρτιο, με τη συμπλήρωση τριών ετών διακυβέρνησης, ενώ στις 5 Φεβρουαρίου θα ανακοινώσει τον ετήσιο προγραμματισμό για το τέταρτο έτος διακυβέρνησης, είπε σήμερα η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω κα Ειρήνη Πική.

BEST OF TOTHEMAONLINE