Χριστίνα Γιαννάκη: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ τους γονείς του ΣΥΟΠ, είναι μεγάλη πράξη αλτρουισμού»

Χριστίνα Γιαννάκη: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ τους γονείς του ΣΥΟΠ, είναι μεγάλη πράξη αλτρουισμού»

Ζωή σε συνανθρώπους του δίνει ο 27χρονος ΣΥΟΠ, Παναγιώτης Γιαννιός, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από ατύχημα, που σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης της Εθνικής Φρουράς, στη θαλάσσια περιοχή της Λάρας, βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρη την κοινωνία.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει πως η οικογένεια του εκλιπόντος αποφάσισε όπως προχωρήσει στη δωρεά οργάνων και συγκεκριμένα της καρδιάς, των νεφρών, του πνεύμονα και του ήπατος, χαρίζοντας ζωή σε συνανθρώπους του, που περιμένουν υπομονετικά, για την εξεύρεση μοσχεύματος.

Σύμφωνα με το αρμόδιο Υπουργείο οι διαδικασίες έχουν ήδη ξεκινήσει για την αξιολόγηση των οργάνων και την εξεύρεση των δεκτών σε Ελλάδα και Κύπρο.

 Αναφορικά με το θέμα της δωρεάς οργάνων του άτυχου ΣΥΟΠ, η κ. Γιαννάκη ανέφερε ότι υπάρχει μια επιχείρηση σε εξέλιξη. Σημείωσε ότι το Υπουργείο Υγείας έχει μία πολύ καλή σχέση με το Ωνάσειο και γι' αυτό τον λόγο θα έρθουν χειρούργοι για την καρδία και τους πνεύμονες. 

«Ως Υπουργείο Υγείας, θέλουμε να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ τους γονείς για αυτή την μεγάλη πράξη ανθρωπιάς και αγάπης για τον συνάνθρωπο, γιατί πρόκειται για μία πολύ δύσκολη απόφαση. Πραγματικά είναι μια πολύ μεγάλη πράξη αλτρουισμού, θα δοθούν αυτά τα όργανα και θα πάρουν ζωή κάποιοι συνάνθρωποι μας», ανέφερε. 

Δείτε τι δήλωσε η Γενική Διευθύντρια του Υπ. Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη στην εκπομπή Μέρα Μεσημέρι. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Την ετοιμότητά του για να παρακαθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ακόμα και αύριο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην 46η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου στον Αστρομερίτη, το βράδυ του Σαββάτου. Τόνισε, δε, ότι δεν πρόκειται να διολισθήσει σε ενέργειες για τη δημιουργία πρόσκαιρης κινητικότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις μόνο σε κάποια σημεία που υπηρετούν τον στόχο μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE