Αύξηση διακοπών ηλεκτρισμού στα κατεχόμενα - Τελειώνουν και πάλι τα καύσιμα στην «αρχή ηλεκτρισμού»

Αύξηση διακοπών ηλεκτρισμού στα κατεχόμενα - Τελειώνουν και πάλι τα καύσιμα στην «αρχή ηλεκτρισμού»

Η «αρχή ηλεκτρισμού» ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε να κάνει 2ωρες εναλλακτικές περικοπές λόγω έλλειψης παραγωγής σε όλη την περιοχή των κατεχομένων.

Σύμφωνα με την Γενί Ντουζέν, στην σχετική ανακοίνωση δεν γίνεται αναφορά στις ώρες και τις περιοχές που θα γίνονται οι διακοπές. Αναφέρεται ωστόσο ότι οι διακοπές οφείλονται σε «ανεπάρκεια της παραγωγής».

Σε άλλο δημοσίευμα η ιστοσελίδα της Γενί Ντουζέν αναφέρει ότι τα καύσιμα στο ιδιωτικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρισμού AKSA φέρεται να έχουν τελειώσει γι’ αυτό και οι διακοπές ενώ ήταν ωριαίες έγιναν δίωρες τώρα.

Ο «διευθυντής» της «αρχής ηλεκτρισμού», Κεμίλ Ντιρέλ δήλωσε ότι η AKSA παράγει περισσότερο ρεύμα από τις δυνατότητές της και γι’ αυτό χρειάστηκε έλεγχος στις γεννήτριες. Λόγω και της δυσκολίας που υπάρχει στην προμήθεια καυσίμων, άρχισαν οι διακοπές από τα μεσάνυχτα, πρόσθεσε.

Ο κ. Ντιρέλ ανέφερε ότι νέα ποσότητα καυσίμων θα έρθει σε 3-5 μέρες και μέχρι τότε οι διακοπές ρεύματος θα συνεχιστούν.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE