Αύξηση διακοπών ηλεκτρισμού στα κατεχόμενα - Τελειώνουν και πάλι τα καύσιμα στην «αρχή ηλεκτρισμού»

Αύξηση διακοπών ηλεκτρισμού στα κατεχόμενα - Τελειώνουν και πάλι τα καύσιμα στην «αρχή ηλεκτρισμού»

Η «αρχή ηλεκτρισμού» ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε να κάνει 2ωρες εναλλακτικές περικοπές λόγω έλλειψης παραγωγής σε όλη την περιοχή των κατεχομένων.

Σύμφωνα με την Γενί Ντουζέν, στην σχετική ανακοίνωση δεν γίνεται αναφορά στις ώρες και τις περιοχές που θα γίνονται οι διακοπές. Αναφέρεται ωστόσο ότι οι διακοπές οφείλονται σε «ανεπάρκεια της παραγωγής».

Σε άλλο δημοσίευμα η ιστοσελίδα της Γενί Ντουζέν αναφέρει ότι τα καύσιμα στο ιδιωτικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρισμού AKSA φέρεται να έχουν τελειώσει γι’ αυτό και οι διακοπές ενώ ήταν ωριαίες έγιναν δίωρες τώρα.

Ο «διευθυντής» της «αρχής ηλεκτρισμού», Κεμίλ Ντιρέλ δήλωσε ότι η AKSA παράγει περισσότερο ρεύμα από τις δυνατότητές της και γι’ αυτό χρειάστηκε έλεγχος στις γεννήτριες. Λόγω και της δυσκολίας που υπάρχει στην προμήθεια καυσίμων, άρχισαν οι διακοπές από τα μεσάνυχτα, πρόσθεσε.

Ο κ. Ντιρέλ ανέφερε ότι νέα ποσότητα καυσίμων θα έρθει σε 3-5 μέρες και μέχρι τότε οι διακοπές ρεύματος θα συνεχιστούν.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Τι θα συζητήσουν σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες - Tι προβλέπει ο οδικός χάρτης που υπογράφτηκε

LIVE: Τι θα συζητήσουν σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες - Tι προβλέπει ο οδικός χάρτης που υπογράφτηκε

Στο Συνεδριακό Κέντρο της Λευκωσίας συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ. Αρχικά στο μικροσκόπιο τίθεται ο μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός της Ένωσης για την περίοδο 2028-2034. Οι ηγέτες συζητούν σχετικά με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, με έμφαση στους νέους ίδιους πόρους και τις πηγές εσόδων. Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις από το ThemaOnline