Αύξηση διακοπών ηλεκτρισμού στα κατεχόμενα - Τελειώνουν και πάλι τα καύσιμα στην «αρχή ηλεκτρισμού»

Αύξηση διακοπών ηλεκτρισμού στα κατεχόμενα - Τελειώνουν και πάλι τα καύσιμα στην «αρχή ηλεκτρισμού»

Η «αρχή ηλεκτρισμού» ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκίνησε να κάνει 2ωρες εναλλακτικές περικοπές λόγω έλλειψης παραγωγής σε όλη την περιοχή των κατεχομένων.

Σύμφωνα με την Γενί Ντουζέν, στην σχετική ανακοίνωση δεν γίνεται αναφορά στις ώρες και τις περιοχές που θα γίνονται οι διακοπές. Αναφέρεται ωστόσο ότι οι διακοπές οφείλονται σε «ανεπάρκεια της παραγωγής».

Σε άλλο δημοσίευμα η ιστοσελίδα της Γενί Ντουζέν αναφέρει ότι τα καύσιμα στο ιδιωτικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρισμού AKSA φέρεται να έχουν τελειώσει γι’ αυτό και οι διακοπές ενώ ήταν ωριαίες έγιναν δίωρες τώρα.

Ο «διευθυντής» της «αρχής ηλεκτρισμού», Κεμίλ Ντιρέλ δήλωσε ότι η AKSA παράγει περισσότερο ρεύμα από τις δυνατότητές της και γι’ αυτό χρειάστηκε έλεγχος στις γεννήτριες. Λόγω και της δυσκολίας που υπάρχει στην προμήθεια καυσίμων, άρχισαν οι διακοπές από τα μεσάνυχτα, πρόσθεσε.

Ο κ. Ντιρέλ ανέφερε ότι νέα ποσότητα καυσίμων θα έρθει σε 3-5 μέρες και μέχρι τότε οι διακοπές ρεύματος θα συνεχιστούν.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Κυπριακό: Επί της ουσίας η συζήτηση ΠτΔ - Έρχιουρμαν - Νέα συνάντηση τέλη Απριλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τουφάν Έρχιουρμαν, συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου έως τα τέλη Απριλίου με σκοπό να προβούν σε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις, όπως ανακοίνωσαν τα ΗΕ μετά τη σημερινή τους συνάντηση στην κατοικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Χασίμ Ντιάν, στη νεκρή ζώνη στη Λευκωσία. Πρόσθεσαν πως οι δυο ηγέτες χαιρέτισαν τη διαρκή δέσμευση και εμπλοκή του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό και επανέλαβαν τη συνεχή ετοιμότητά τους να υποστηρίξουν τις προσπάθειές του.

BEST OF TOTHEMAONLINE