Ψαράς έπιασε σπάνιο μπλε αστακό στο Πόρτλαντ - Δείτε φωτογραφία

Ψαράς έπιασε σπάνιο μπλε αστακό στο Πόρτλαντ - Δείτε φωτογραφία

Τον πιο σπάνιο αστακό του κόσμου -τον μπλε- έπιασε ένας ψαράς στις ακτές του Πόρτλαντ το Σάββατο.

Ο άνδρας ανέβασε τη σχετική φωτογραφία στο Twitter, ωστόσο όπως ανέφερε στην ανάρτησή του, αφού τον έπιασε, μετά τον επέστρεψε στο νερό καθώς είναι εξαιρετικά σπάνιος.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως είναι σχεδόν ακατόρθωτο να τους ψαρέψεις, καθώς μέχρι τώρα υπάρχουν ένας στα δυο εκατομμύρια.

Το μπλε χρώμα του αστακού προέρχεται από μία γενετική ανωμαλία που αναγκάζει τον οργανισμό του να παράγει υπερβολική ποσότητα μιας συγκεκριμένης πρωτεΐνης, κρυστασιανίν, σύμφωνα με το Ενυδρείο SEA.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Φόνος Δημοσθένους: Στα χέρια της Αστυνομίας όλοι οι ύποπτοι – Το ΤΑΕ «κλείδωσε» τον εκτελεστή

Φόνος Δημοσθένους: Στα χέρια της Αστυνομίας όλοι οι ύποπτοι – Το ΤΑΕ «κλείδωσε» τον εκτελεστή

Η υπόθεση της δολοφονίας του 49χρονου επιχειρηματία Σταύρου Δημοσθένους στις 17 Οκτωβρίου στη Λεμεσό φαίνεται να φτάνει στο τέλος της, καθώς το ΤΑΕ Λεμεσού δηλώνει ότι έχει πλέον στα χέρια του όλους όσους φέρονται να συμμετείχαν στο σχέδιο εξόντωσής του.