Μαυρογιάννης: Ανοχύρωτη η κυπριακή κοινωνία μπροστά στην ακρίβεια

Μαυρογιάννης: Ανοχύρωτη η κυπριακή κοινωνία μπροστά στην ακρίβεια

Για «θλιβερή πραγματικότητα», που είναι ότι «η κυπριακή κοινωνία αφέθηκε ανοχύρωτη μπροστά στις επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης και του μεγάλου κύματος της ακρίβειας», κάνει λόγο το εκλογικό επιτελείο του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Σχολιάζοντας σημερινές δηλώσεις του ΥΠΟΙΚ για την αύξηση των τιμών και του ηλεκτρικού ρεύματος, και τη χρήση των ΑΠΕ, το επιτελείο του κ. Μαυρογιάννη αναφέρει στην ανακοίνωσή του πως οι στρεβλώσεις που δημιουργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, καθώς και η απουσία ενεργειακού σχεδιασμού, κατέστησαν την οικονομία της χώρας λιγότερο ανθεκτική και επιρρεπή σε εξωγενείς παράγοντες.

«Δική μας προτεραιότητα, είναι η στοχευμένη προστασία των ευάλωτων ομάδων και της μεσαίας τάξης για την απρόσκοπτη πρόσβασή τους σε αγαθά πρώτης ανάγκης. Παράλληλα, δεδομένης της αύξησης των κρατικών εσόδων από τις υψηλές τιμές του πετρελαίου, η επιβολή πλαφόν στον φόρο κατανάλωσης είναι αναγκαία για όσο τουλάχιστον διαρκεί το ράλι τιμών».

Ταυτόχρονα, προστίθεται, σε επίπεδο στρατηγικού σχεδιασμού απαιτείται η άμβλυνση των παθογενειών και των στρεβλώσεων της κυπριακής οικονομίας, ούτως ώστε να τεθούν οι απαραίτητες δικλείδες ασφαλείας που θα προστατεύουν τους πολίτες σε περιόδους έντονου πληθωρισμού και οικονομικών κρίσεων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αύριο οι αποφάσεις στο ΔΗΚΟ: Η Κεντρική Επιτροπή ανοίγει τη συζήτηση για συνεργασία με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ

Αύριο οι αποφάσεις στο ΔΗΚΟ: Η Κεντρική Επιτροπή ανοίγει τη συζήτηση για συνεργασία με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ

Την έναρξη μιας ευρύτερης συζήτησης για το μέλλον του ενδιάμεσου χώρου, σηματοδοτεί η αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ, ενώπιον της οποίας θα τεθεί το ενδεχόμενο συνεργασίας με την ΕΔΕΚ και τη ΔΗΠΑ.

BEST OF TOTHEMAONLINE