ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ποινές φυλάκισης και πρόστιμα σε δύο πρόσωπα - Εργοδοτούσαν υπαλλήλους παράνομα

Ποινές φυλάκισης και πρόστιμα σε δύο πρόσωπα - Εργοδοτούσαν υπαλλήλους παράνομα

Ποινές φυλάκισης επιβλήθηκαν σήμερα (6/7) σε έξι πρόσωπα, ενώ σε άλλα δύο πρόσωπα επιβλήθηκαν ποινές χρηματικών προστίμων, σε σχέση με υπό εκδίκαση αδικήματα παράνομης απασχόλησης, παράνομης παραμονής στη Δημοκρατία, και παράνομης εργοδότησης.

Συγκεκριμένα, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, επέβαλε σε άντρα ηλικίας 64 ετών, ποινή φυλάκισης διάρκειας τριών μηνών, για το αδίκημα της παράνομης εργοδότησης, ενώ για τα αδικήματα της παράνομης απασχόλησης και της παράνομης παραμονής στη Δημοκρατία, που διέπραξαν τρία πρόσωπα, άντρες ηλικίας 33, 32, και 47 ετών, υπήκοοι τρίτης χώρας, το Δικαστήριο επέβαλε ποινές φυλάκισης διάρκειας 45 ημερών.

Σύμφωνα με τα υπό εκδίκαση στοιχεία που παρουσίασε ενώπιον του Δικαστηρίου η Κατηγορούσα Αρχή, στις 17 Μαΐου, 2022, μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης – ΥΑΜ, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, εντόπισαν τους 33χρονο, 32χρονο και 47χρονο, να εργάζονται παράνομα, χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή, σε οικοδομή στη Λεμεσό. Όπως επίσης διαπιστώθηκε από τα μέλη της ΥΑΜ, οι τρεις τους διέμεναν παράνομα στη Δημοκρατία. Εργοδότης τους ήταν ο 64χρονος, ο οποίος επίσης εντοπίστηκε στο σημείο, κατά τη διάρκεια του ελέγχου.

Ποινή φυλάκισης, διάρκειας 40 ημερών, επίσης για τα αδικήματα της παράνομης απασχόλησης και της παράνομης παραμονής στη Δημοκρατία, επιβλήθηκε και από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, σε άντρα ηλικίας 27 ετών, υπήκοο τρίτης χώρας, ενώ σε άλλους δύο άντρες, ηλικίας 27 και 26 ετών, υπηκόους τρίτης χώρας, το Επαρχιακό Δικαστήριο επέβαλε ποινές χρηματικών προστίμων ύψους 200 ευρώ, για το αδίκημα της παράνομης απασχόλησης.

Στον εργοδότη των τριών, άντρας ηλικίας 54 ετών, το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης διάρκειας 40 ημερών, με τριετή αναστολή, και ποινή χρηματικού προστίμου, ύψους 400 ευρώ, για το αδίκημα της παράνομης εργοδότησης.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου από μέλη της ΥΑΜ, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας, χθες το μεσημέρι, σε υποστατικό εταιρείας στην περιοχή Στροβόλου, οι δύο 27χρονοι και ο 26χρονος, εντοπίστηκαν να εργάζονται παράνομα στο υποστατικό, χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή. Ο ένας από αυτούς, ηλικίας 27 ετών, διαπιστώθηκε ότι παρέμενε παράνομα στη Δημοκρατία, αφού η άδεια προσωρινής παραμονής του ως φοιτητής έληξε τον Σεπτέμβριο, 2020. Όπως επίσης διαπιστώθηκε από τις εξετάσεις που ακολούθησαν, εργοδότης τους ήταν ο 54χρονος διευθυντής της εταιρείας, (Αστυνομικό Δελτίο Αρ. 6, ημερομηνίας 05/07/2022, σχετικό).

Οι υποθέσεις είχαν αντίστοιχα διερευνηθεί και καταχωρηθεί για εκδίκαση, από τον Αστυνομικό Σταθμό Αυδήμου και από τον Κεντρικό Αστυνομικό Σταθμό Λευκωσίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top