Αποχώρησε από την κυβέρνηση Τζόνσον ο Υπ. Βόρειας Ιρλανδίας - Συνεχίζονται οι παραιτήσεις

Αποχώρησε από την κυβέρνηση Τζόνσον ο Υπ. Βόρειας Ιρλανδίας - Συνεχίζονται οι παραιτήσεις

Ο Υπουργός Βόρειας Ιρλανδίας Μπράντον Λιούις έγινε νωρίς το πρωί ο τέταρτος Υπουργός της Κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον που υπέβαλε την παραίτησή του.

Όπως και πολλά άλλα μέλη της κυβέρνησης πριν από αυτόν, ο κ. Λιούις αναφέρει στην επιστολή παραίτησης προς τον κ. Τζόνσον ότι αποχωρεί «για να μη θυσιάσει την ακεραιότητά του» υπερασπιζόμενος την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Τον κ. Λιούις ακολούθησε λίγο μετά η Υφυπουργός Οικονομικών Χέλεν Γουάτλι, με τον συνολικό αριθμό των παραιτήσεων από το κυβερνητικό σχήμα να ανέρχονται πλέον σε 48.

Παρόλα αυτά, ο Μπόρις Τζόνσον ξεκαθάρισε στους Υπουργούς του που τού ζήτησαν να αποχωρήσει διότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη της κοινοβουλευτικής ομάδας, ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το «ΔΗΣΑΚΕΛ» - Οι απαντήσεις από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ - Η δυσφορία ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ για τον ανασχηματισμό και τους ημικρατικούς

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το «ΔΗΣΑΚΕΛ» - Οι απαντήσεις από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ - Η δυσφορία ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ για τον ανασχηματισμό και τους ημικρατικούς

Δεν λέει να κοπάσει η πολιτική φωτιά που άναψε η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, στο «ΔΗΣΑΚΕΛ». Η επίμαχη αναφορά, η οποία έγινε στον απόηχο της έντονης κριτικής για τους διορισμούς στα διοικητικά συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών, αντί να λειτουργήσει ως παρένθεση στην πολιτική συζήτηση, εξελίσσεται, σε νέο μέτωπο αντιπαράθεσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE