ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εργασίες σε δρόμους της Λευκωσίας - Όλες οι πληροφορίες

 ΠΡΟΣΟΧΗ: Εργασίες σε δρόμους της Λευκωσίας - Όλες οι πληροφορίες

Ο Δήμος Λευκωσίας πληροφορεί το κοινό ότι, στο πλαίσιο των κατασκευαστικών εργασιών του έργου της ανάπλασης του Εμπορικού Τριγώνου Μακαρίου – Στασικράτους – Ευαγόρου – Φάση Β’, από το Σάββατο 16 Ιουλίου η ώρα 5.00π.μ μέχρι το Σάββατο 30 Ιουλίου 2022 στη Λεωφόρο Ευαγόρου από την Πλατεία Ελευθερίας μέχρι και περίπου 50 μέτρα μετά την συμβολή της με Μακαρίου και Αναστασίου Λεβέντη, θα είναι ανοικτή για την τροχαία κίνηση μόνο μία λωρίδα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από την Λεωφ. Στασίνου (Πλατεία Ελευθερίας) προς τη φωτοελεγχόμενη συμβολή Ευαγόρου- Θεμιστοκλή Δέρβη - Διαγόρου.

Επιπρόσθετα, για λόγους ασφάλειας και την πιο ομαλή είσοδο και διακίνηση των οχημάτων στη Λεωφ. Ευαγόρου θα κλείσει για την τροχαία κίνηση μία λωρίδα κυκλοφορίας στη Λεωφόρο Στασίνου για περίπου 50 μέτρα πριν τη στροφή αριστερά προς την Λεωφόρο Ευαγόρου. Παράλληλα, για αντίστοιχους λόγους θα παραμείνει κλειστή και η μια λωρίδα κυκλοφορίας της λεωφ. Μακαρίου, τα τελευταία μέτρα πριν τη συμβολή της με τις Λεωφ. Ευαγόρου- οδό Αναστασίου Λεβέντη.

Για διευκόλυνση της κυκλοφοριας, κατά το χρονικό διάστημα των 2 εβδομάδων που θα εκτελούνται οι σχετικές εργασίες επί της Λεωφ. Ευαγόρου, θα ανοίξει για την τροχαία κίνηση η οδός Μνασιάδου, από τη συμβολή της με τη Λεωφ. Μακαρίου προκειμένου να διοχετεύεται η κίνηση προς τις Λεωφ. Θεμιστοκλή Δέρβη, Ευαγόρου ή/και Σπύρου Κυπριανού.

Σημειώνεται ότι, από τη συμβολή των Λεωφόρων Μακαρίου - Σπύρου Κυπριανού - Διγενή Ακρίτα δεν θα επιτρέπεται η είσοδος των λεωφορείων ή και αρθρωτών οχημάτων στο τμήμα της Μακαρίου από τη συμβολή αυτή μέχρι τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Ευαγόρου, λόγω μειωμένου χώρου στη στροφή Μακαρίου - Ευαγόρου. Όσον αφορά στα δρομολόγια και τις στάσεις των λεωφορείων, θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

Οι εργασίες είναι εξαιρετικής σημασίας αφού αφορούν τη σύνδεση και υπογειοποίηση Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας (ΣΥΛ, ΣΑΛ, Τηλεπικοινωνίες, ΑΗΚ) & νέο σύστημα απορροής ομβρίων υδάτων και θα διαρκέσουν περίπου 2 βδομάδες.

Ο Δήμος Λευκωσίας επέλεξε όπως οι εργασίες αρχίσουν αυτή την περίοδο που η τροχαία κίνηση στη Λευκωσία είναι αισθητά μειωμένη και έχει εξασφαλίσει την πλήρη συνεργασία με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τα συνεργεία του εργολάβου που θα εργάζονται με εκτεταμένο ωράριο για να ολοκληρώσουν τις απαιτούμενες εργασίες εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος.

Η διευθέτηση αυτή είναι απαραίτητη για την ομαλή εξέλιξη και την αποφυγή καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση του Έργου.

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι προσεκτικοί και να ακολουθούν τα σήματα της τροχαίας.

Η πρόσβαση των πεζών προς όλα τα υποστατικά θα συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Για περισσότερες πληροφορίες/διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 22797007 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Τα οφέλη του Έργου:

Το συγκεκριμένο Έργο τέθηκε ψηλά στις προτεραιότητες της αναπτυξιακής Στρατηγικής του Δήμου Λευκωσίας, αφού επιδιώκει να καταστήσει το αστικό εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας ανταγωνιστικό, ελκυστικό και φιλικό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Για το έργο υιοθετήθηκαν υψηλά κριτήρια βιώσιμου αστικού σχεδιασμού με στόχο:

Την αναβάθμιση της λειτουργικότητας και της αισθητικής του αστικού περιβάλλοντος με νέα επίστρωση, αστική επίπλωση και φωτισμό.

Τη διευκόλυνση της προσβασιμότητας όλων, πεζών και ΑμεΑ και την αύξηση της επισκεψιμότητας με τη δημιουργία ενιαίων και μεγάλων πεζοδρομίων και την εξάλειψη όλων των ανισόπεδων σημείων μεταξύ ιδιωτικών, δημόσιων πεζοδρομίων και δρόμου.

Τη δημιουργία μικρών πλατειών με δυνατότητα υπαίθριων δραστηριοτήτων και ενσωμάτωση υδάτινων στοιχείων.

Την ενίσχυση της σκίασης με φύτευση μεγάλου αριθμού ώριμων δέντρων και εφαρμογή των αρχών του βιοκλιματικού σχεδιασμού, αυξάνοντας τις ώρες που οι πεζοί επισκέπτες θα μπορούν να διακινούνται με άνεση.

Την εγκατάσταση ολιστικού συστήματος  «έξυπνης πόλης», ιδιοκτησία του Δήμου Λευκωσίας.

Την υπογειοποίηση και βελτίωση όλων των υπηρεσιών κοινής ωφελείας.

Αισθητικά και λειτουργικά θα δημιουργηθεί ένας ενιαίος χώρος, ένα εξωτερικό «εμπορικό κέντρο».

Το Έργο εφαρμόζει τις πρόνοιες/δράσεις του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Κινητικότητας της Λευκωσίας και του Σχεδίου Περιοχής του Κέντρου της Λευκωσίας για προώθηση των βιώσιμων μεταφορών, ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας στην αστική περιοχή της Λευκωσίας όπως και μείωση Εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα. 

Το Έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της Ε.Ε, τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τον Δήμο Λευκωσίας στα πλαίσια της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020,- Ειδικός Στόχος: Βελτίωση της κινητικότητας κυρίως στην αστική περιοχή Λευκωσίας, - Άξονα 5: Προώθηση Βιώσιμων Μεταφορών και Μείωση των Εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top