Καλπάζει ο κορωνοϊός διεθνώς - Ανοδική τάση στα εβδομαδιαία θετικά περιστατικά

Καλπάζει ο κορωνοϊός διεθνώς - Ανοδική τάση στα εβδομαδιαία θετικά περιστατικά

Ανοδική τάση παρουσιάζουν τα θετικά περιστατικά κορωνοϊού παγκοσμίως, καθώς τις τελευταίες επτά ημέρες καταγράφηκε συνολική αύξηση των κρουσμάτων κατά 8%, ενώ ο αριθμός των θανάτων για την ίδια περίοδο κατέγραψε μικρή πτώση κατά 2%.

Με βάση την καταμέτρηση της ιστοσελίδας Worldometers, τα ενεργά περιστατικά το πρωί του Σαββάτου ανέρχονταν στα 5,8 εκατ., ενώ παράλληλα από τη νόσο έχουν ανακάμψει 4,2 εκατ. ασθενείς.

Μεταξύ των χωρών με τη μεγαλύτερη αύξηση περιστατικών συμπεριλαμβάνεται το Ιράκ με 85% (+27.463), η Νότια Κορέα με 83% (+102.315), η Ιαπωνία με 77% (+214.917), το Περού με 76% (+32.889) η Νέα Ζηλανδία με 45% (+66.846), το Μεξικό με 35% (+150.617), η Ιταλία με 34% (+647.783) και η Γαλλία με 30% (+906.679).

Αντίστοιχα, σε επίπεδο καταγραφής θανάτων την τελευταία εβδομάδα ξεχωρίζει το Ισραήλ με αύξηση κατά 165% (98), η Ισπανία κατά 98% (619), η Ελλάδα κατά 79% (172) και η Γαλλία κατά 61% (432).

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πού θα κινηθεί η ομιλία του Προέδρου στο Στρασβούργο - Οι πέντε πυλώνες που θα συνδέσει

Πού θα κινηθεί η ομιλία του Προέδρου στο Στρασβούργο - Οι πέντε πυλώνες που θα συνδέσει

Για την προϋπόθεση ισχύος και συνοχής εκ των έσω αναμένεται να μιλήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στους Ευρωβουλευτές την Τρίτη καθώς και να αναδείξει τη στενή συνεργασία που θα έχει η Κυπριακή Προεδρία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως ουσιαστική προϋπόθεση για την προώθηση σημαντικών ευρωπαϊκών πολιτικών και νομοθετικών φακέλων, αναφέρουν αρμόδιες πηγές..