«Πονοκέφαλος» από το υψηλό κόστος ρεύματος - «Οι καταναλωτές θα πληρώσουν 24% περισσότερα»

«Πονοκέφαλος» από το υψηλό κόστος ρεύματος -  «Οι καταναλωτές θα πληρώσουν 24% περισσότερα»

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών επαναφέρει την εισήγηση για επιβολή ανώτατης τιμής στο ρεύμα και ειδική φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα και διερωτάται γιατί οι αρμόδιοι και κάποια κόμματα δεν τοποθετούνται και επιλέγουν την σιωπή.

Σε ανακοίνωση αναφέρει ότι τιμή του ρεύματος για την περίοδο Ιουνίου - Ιουλίου 2022 είναι αυξημένη κατά 71% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021 και ότι τον τον Ιούνιο / Ιούλιο 2022, οι καταναλωτές θα πληρώσουν 24% περισσότερα από ότι πλήρωσαν στον προηγούμενό τους λογαριασμό.

Ο Σύνδεσμος σε ανακοίνωση αναφέρει πως με την επιβολή ανώτατης τιμής στην τιμή πώλησης του ρεύματος, αυτή η μεγάλη αύξηση του 24% θα μπορούσε να ανασταλεί, έστω και προσωρινά.

Αναφέρει εξάλλου ότι τα απροσδόκητα κέρδη από τα μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, υπολογίζονται στα 7 500 000 ευρώ και το Κράτος "παρουσιάζεται απρόθυμο να τα φορολογήσει και τα έσοδα από τη φορολόγηση να επιστραφούν στη μερίδα των καταναλωτών που σήμερα πραγματικά διεξάγει αγώνα επιβίωσης".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠΔΠ, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή συζητά ο ΠτΔ στις Βρυξέλλες - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία

ΠΔΠ, μεταναστευτικό και Μέση Ανατολή συζητά ο ΠτΔ στις Βρυξέλλες - Ολοκληρώνεται η Κυπριακή Προεδρία

Συνεχίζονται σήμερα στις Βρυξέλλες οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κατά τις οποίες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος δέχτηκε συγχαρητήρια από επικεφαλής ευρωπαϊκών θεσμών και ομολόγων του για την πρόοδο που επιτεύχθηκε τους τελευταίους έξι μήνες σε διάφορα θέματα, θα παρουσιάσει τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί επί Κυπριακής Προεδρίας ΕΕ σε σχέση με το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο. 

BEST OF TOTHEMAONLINE