«Πονοκέφαλος» από το υψηλό κόστος ρεύματος - «Οι καταναλωτές θα πληρώσουν 24% περισσότερα»

«Πονοκέφαλος» από το υψηλό κόστος ρεύματος -  «Οι καταναλωτές θα πληρώσουν 24% περισσότερα»

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών επαναφέρει την εισήγηση για επιβολή ανώτατης τιμής στο ρεύμα και ειδική φορολόγηση των απροσδόκητων κερδών στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας από μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα και διερωτάται γιατί οι αρμόδιοι και κάποια κόμματα δεν τοποθετούνται και επιλέγουν την σιωπή.

Σε ανακοίνωση αναφέρει ότι τιμή του ρεύματος για την περίοδο Ιουνίου - Ιουλίου 2022 είναι αυξημένη κατά 71% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021 και ότι τον τον Ιούνιο / Ιούλιο 2022, οι καταναλωτές θα πληρώσουν 24% περισσότερα από ότι πλήρωσαν στον προηγούμενό τους λογαριασμό.

Ο Σύνδεσμος σε ανακοίνωση αναφέρει πως με την επιβολή ανώτατης τιμής στην τιμή πώλησης του ρεύματος, αυτή η μεγάλη αύξηση του 24% θα μπορούσε να ανασταλεί, έστω και προσωρινά.

Αναφέρει εξάλλου ότι τα απροσδόκητα κέρδη από τα μεγάλα φωτοβολταϊκά πάρκα, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, υπολογίζονται στα 7 500 000 ευρώ και το Κράτος "παρουσιάζεται απρόθυμο να τα φορολογήσει και τα έσοδα από τη φορολόγηση να επιστραφούν στη μερίδα των καταναλωτών που σήμερα πραγματικά διεξάγει αγώνα επιβίωσης".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

Η εβδομάδα που πέρασε, ίσως αποδειχθεί η πιο καθοριστική από την ημέρα που κυκλοφόρησε το βιβλίο «Κράτος Μαφία», του Μακάριου Δρουσιώτη και αυτό επειδή για πρώτη φορά, η υπόθεση μεταφέρεται ολοκληρωμένα από το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης στο επίπεδο των θεσμικών αποφάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE