ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τις εξελίξεις γύρω από τον Εθνικό Κατώτατο Μισθό συζήτησε η ΠΟΑΣΟ με τον Υπουργό Εργασίας

Τις εξελίξεις γύρω από τον Εθνικό Κατώτατο Μισθό συζήτησε η ΠΟΑΣΟ με τον Υπουργό Εργασίας

Τις εξελίξεις γύρω από τον Εθνικό Κατώτατο Μισθό συζήτησε η Παγκύπρια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων (ΠΟΑΣΟ) με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Κυριάκο Κούσιο, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Κατά τη συνάντηση, η Ομοσπονδία συμπέρανε ότι ο Υπουργός είναι πλήρως ενήμερος για την εργασία και τις συζητήσεις που έχουν διεξαχθεί τον τελευταίο χρόνο για το θέμα, ενώ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, διαπιστώθηκε και η αποφασιστικότητά του να ετοιμάσει και να υποβάλει, μέσα στον Σεπτέμβριο, την τελική πρόταση του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΑΣΟ, η Ομοσπονδία προσβλέπει ότι το αποτέλεσμα θα είναι ικανοποιητικό τόσο για τη διασφάλιση ενός σχετικά αξιοπρεπούς επίπεδου ζωής στους εργαζομένους, όσο και στην κατάληξη σε ένα ύψος ΕΚΜ, το οποίο οι επιχειρήσεις θα μπορούν να καταβάλουν χωρίς να διακυβεύεται η επιβίωση τους, εξαλείφοντας παράλληλα τα φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού μιας και ομοειδείς πλέον επιχειρήσεις δεν θα δύναται να έχουν ανόμοιους μισθούς.

Στη συνάντηση Υπουργού Εργασίας -ΠΟΑΣΟ, συζητήθηκε επίσης η Μεθοδολογία υπολογισμού με δύο τρόπους του Διάμεσου Μισθού, με βάση τα στοιχεία από το αρχείο του ΤΚΑ ενώ, ή τα δεδομένα της EU-SILC, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Επιπλέον, έγινε αναφορά και στον Μηχανισμό αναθεώρησης του ΕΚΜ, με τη συμμετοχή των Κοινωνικών Εταίρων από άτομα με ακαδημαϊκές και επιστημονικές γνώσεις για ανάλυση των δεδομένων.

"Ευελπιστούμε ότι στο τελικό στάδιο της διαβούλευσης, δεν θα προκύψουν νέες αξιώσεις από τις εργοδοτικές οργανώσεις που θα παρεμποδίζουν την εφαρμογή του κοινωνικού αυτού μέτρου, το οποίο βελτιώνει ομολογουμένως τα εισοδήματα και το επίπεδο ζωής των πιο οικονομικά ευάλωτων εργαζομένων και αποτρέπει τον αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ επιχειρήσεων ευνοώντας τους έντιμους και σωστούς εργοδότες", καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top