Ακτιβιστής διέκοψε την ομιλία του Αμερικανού Προέδρου Μπάιντεν για την οπλοκατοχή

Ακτιβιστής διέκοψε την ομιλία του Αμερικανού Προέδρου Μπάιντεν για την οπλοκατοχή

Ένας πατέρας που έχασε τον γιο του στο μακελειό του 2018 σε λύκειο του Πάρκλαντ στη Φλόριντα, διέκοψε σήμερα την ομιλία του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον κήπο του Λευκού Οίκου, σε εκδήλωση σχετικά με τον νόμο για τον περιορισμό της οπλοκατοχής, τον πρώτο σε ομοσπονδιακό επίπεδο εδώ και τρεις δεκαετίες.

 

Ο Μάνουελ Όλιβερ, που έχασε τον γιο του, Χοακίν, στην επίθεση ενόπλου στο λύκειο Στόουνμαν Ντάγκλας, φώναξε «τα έχουμε πει αυτά εδώ και πολλά χρόνια» στη διάρκεια της εκδήλωσης, κατά την οποία ο πρόεδρος Μπάιντεν επαίνεσε τον νέο νόμο και τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέτρα.

«Κάθισε κάτω και θα ακούσεις όσα έχω να πω», ήταν η αρχική αντίδραση του Προέδρου Μπάιντεν προτού ζητήσει τελικά να επιτραπεί στον Όλιβερ να μιλήσει. Άνδρες της ασφάλειας απομάκρυναν τον ακτιβιστή από τη θέση του και ο Μπάιντεν συνέχισε την ομιλία του.

Χαιρετίζοντας μια σπάνια δικομματική συμφωνία για τον περιορισμό της οπλοκατοχής, ο Μπάιντεν ζήτησε εκ νέου την απαγόρευση των επιθετικών όπλων, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «έχουν κατακλυστεί από όπλα πολέμου».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE