ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Δεν έχει παρατηρηθεί καμία αλλαγή» - Σοβαρή καταγγελία προς Υφυπουργείο Πρόνοιας για εξυπηρέτηση αλλοδαπών

«Δεν έχει παρατηρηθεί καμία αλλαγή» - Σοβαρή καταγγελία προς Υφυπουργείο Πρόνοιας για εξυπηρέτηση αλλοδαπών

Σε επίσημη καταγγελία, λαμβάνοντας όλα τα νόμιμα μέτρα, προχωρεί ο Δήμος Λακατάμιας λόγω του ότι «δεν έχει παρατηρηθεί καμία αλλαγή στον τρόπο εξυπηρέτησης των αλλοδαπών» από τα γραφεία του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας στη Λακατάμια, σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε η Δήμαρχος Λακατάμιας Φωτούλα Χατζήπαπα στην Υφυπουργό Αναστασία Ανθούση.

Στην επιστολή της προς την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας, την οποία έδωσε στην δημοσιότητα, η Δήμαρχος Λακατάμιας αναφέρει «ότι παρά τις όποιες παραστάσεις που έχουν γίνει, είτε μέσω επιστολών, είτε μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών από πλευράς του Δήμου και παρά τις όποιες υποσχέσεις που έχουμε λάβει από διάφορους υπεύθυνους, δεν έχει παρατηρηθεί καμία αλλαγή στον τρόπο εξυπηρέτησης των αλλοδαπών από τα γραφεία σας στη Λακατάμια».

«Δυστυχώς δεν μας αφήνετε άλλη διέξοδο από το να προχωρήσουμε με επίσημη καταγγελία, λαμβάνοντας όλα τα νόμιμα μέτρα, αφού ο χώρος χρησιμοποιείται με τέτοιο τρόπο που τόσο η εσωτερική διαρρύθμιση του κτιρίου όσο και η εξωτερική αλλά και οι υγειονομικές του διευκολύνσεις είναι αδύνατο να μπορούν να ανταποκριθούν σε τέτοιο μεγάλο αριθμό καθημερινών επισκέψεων, με όλα τα σοβαρά συνεπακόλουθα», προσθέτει.

Αναφέρει επίσης ότι οι συνθήκες που δημιουργούνται στη γύρω περιοχή είναι τέτοιες που εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία των κατοίκων, με συνέπειες και στην ψυχική τους υγεία.

Τέλος, η κ. Χατζήπαπα αναφέρεται στην ύπαρξη τεταμένης κατάστασης που αν φτάσει εκτός ελέγχου, όπως αναφέρει, «θα έχει συνέπειες για τις οποίες ως Υπηρεσία, Υφυπουργείο, αλλά και ως Κυβέρνηση θα φέρετε ακεραία την ευθύνη».

Την επιστολή του ο Δήμος την κοινοποίησε μεταξύ άλλων στους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εσωτερικών, στην Επίτροπο Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στον Αρχηγό Αστυνομίας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top