Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν 13.623 κρούσματα κορωνοϊού ανά εκατομμύριο και 16 θάνατοι

Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν 13.623 κρούσματα κορωνοϊού ανά εκατομμύριο και 16 θάνατοι

Την καταγραφή 13.623 κρουσμάτων κορωνοϊού ανά εκατομμύριο πληθυσμού και 16 νέων θανάτων, στην Ελλάδα, κατά την εβδομάδα 4-10 Ιουλίου, ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, στην ενημέρωσή του, η οποία θα πραγματοποιείται πλέον σε εβδομαδιαία βάση.

Εκ των 13.623 μολύνσεων ανά εκατομμύριο πληθυσμού, που καταγράφηκαν την εβδομάδα αναφοράς, οι επαναλοιμώξεις αφορούν το 17% των λοιμώξεων.

Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων ανέρχεται σε 4.058.998 εκ των οποίων το 51,6% είναι γυναίκες.

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου ήταν 327 ασθενείς, με τον μέσο όρο εξιτηρίων να  ανέρχεται σε 239 ασθενείς.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 109, με διάμεση ηλικία αυτών τα 73 έτη. Το 94,5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.496 θάνατοι. Το 95,7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο Κυπριακό προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλίων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου για να εξεταστούν τα όποια θετικά βήματα όσον αφορά τα Ευρωτουρκικά, ανέφερε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE