Η Βουλή ενέκρινε τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του ΟΝΕΚ ύψους €500.000

Η Βουλή ενέκρινε τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του ΟΝΕΚ ύψους €500.000

Η ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ) ύψους €500.000 για τη χρήση του έτους που λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2022.

Υπερ ψήφισαν 40 βουλευτές και εναντίον 8. Υπήρχε και μια αποχή.

Οπως αναφέρεται στην Εκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός είναι αναγκαίος για την κάλυψη του ποσού ύψους €95.000 που αφορά αγορά υπηρεσιών για την εκπόνηση μελετών σχετικά με τη δημιουργία του Youth Center, καθώς και την κάλυψη του ποσού ύψους €405.000 για τη χρηματοδότηση συντονιστικών σωμάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην εισηγητική έκθεση που συνοδεύει το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, το Υπουργείο Οικονομικών δεν φέρει ένσταση με την αύξηση της κρατικής χορηγίας προς τον ΟΝΕΚ κατά €500.000, νοουμένου ότι το ποσό αυτό θα καλυφθεί από εξοικονομήσεις στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και συγκεκριμένα από το άρθρο 04.316 «Χορηγία Μαθητικής Πρόνοιας» του Κεφαλαίου 2001-Διοίκηση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βρέθηκε μαχαίρι που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του 26χρονου Αλέξανδρου – Πώς το εντόπισαν οι Αρχές

Βρέθηκε μαχαίρι που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία του 26χρονου Αλέξανδρου – Πώς το εντόπισαν οι Αρχές

Το μαχαίρι της δολοφονίας του 26χρονου Αλέξανδρου Αντωνίου από την Πάφο ο οποίος υπέκυψε το περασμένο Σάββατο στα τραύματά του μετά από κτυπήματα με μαχαίρι που δέχθηκε στα Κονιά φέρεται να εντοπίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης σε αγροτική περιοχή της Τσάδας παρά τον δρόμο Πάφου - Πόλης Χρυσοχούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE