Η Βουλή ενέκρινε τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του ΟΝΕΚ ύψους €500.000

Η Βουλή ενέκρινε τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του ΟΝΕΚ ύψους €500.000

Η ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ) ύψους €500.000 για τη χρήση του έτους που λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2022.

Υπερ ψήφισαν 40 βουλευτές και εναντίον 8. Υπήρχε και μια αποχή.

Οπως αναφέρεται στην Εκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός είναι αναγκαίος για την κάλυψη του ποσού ύψους €95.000 που αφορά αγορά υπηρεσιών για την εκπόνηση μελετών σχετικά με τη δημιουργία του Youth Center, καθώς και την κάλυψη του ποσού ύψους €405.000 για τη χρηματοδότηση συντονιστικών σωμάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην εισηγητική έκθεση που συνοδεύει το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, το Υπουργείο Οικονομικών δεν φέρει ένσταση με την αύξηση της κρατικής χορηγίας προς τον ΟΝΕΚ κατά €500.000, νοουμένου ότι το ποσό αυτό θα καλυφθεί από εξοικονομήσεις στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και συγκεκριμένα από το άρθρο 04.316 «Χορηγία Μαθητικής Πρόνοιας» του Κεφαλαίου 2001-Διοίκηση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Στη Νέα Υόρκη κρίνονται τα επόμενα βήματα - Τι μεταφέρει η Ολγκίν στον Γκουτέρες

Κυπριακό: Στη Νέα Υόρκη κρίνονται τα επόμενα βήματα - Τι μεταφέρει η Ολγκίν στον Γκουτέρες

Στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών μεταφέρεται σήμερα, το επίκεντρο των εξελίξεων στο Κυπριακό, καθώς η προσωπική του απεσταλμένη, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, συναντάται στη Νέα Υόρκη με τον Αντόνιο Γκουτέρες για μια επαφή που θεωρείται καθοριστικής σημασίας για την πορεία της διαδικασίας τους επόμενους μήνες.

BEST OF TOTHEMAONLINE