Η Βουλή ενέκρινε τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του ΟΝΕΚ ύψους €500.000

Η Βουλή ενέκρινε τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του ΟΝΕΚ ύψους €500.000

Η ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων ενέκρινε τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ) ύψους €500.000 για τη χρήση του έτους που λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2022.

Υπερ ψήφισαν 40 βουλευτές και εναντίον 8. Υπήρχε και μια αποχή.

Οπως αναφέρεται στην Εκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού, ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός είναι αναγκαίος για την κάλυψη του ποσού ύψους €95.000 που αφορά αγορά υπηρεσιών για την εκπόνηση μελετών σχετικά με τη δημιουργία του Youth Center, καθώς και την κάλυψη του ποσού ύψους €405.000 για τη χρηματοδότηση συντονιστικών σωμάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην εισηγητική έκθεση που συνοδεύει το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, το Υπουργείο Οικονομικών δεν φέρει ένσταση με την αύξηση της κρατικής χορηγίας προς τον ΟΝΕΚ κατά €500.000, νοουμένου ότι το ποσό αυτό θα καλυφθεί από εξοικονομήσεις στον προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και συγκεκριμένα από το άρθρο 04.316 «Χορηγία Μαθητικής Πρόνοιας» του Κεφαλαίου 2001-Διοίκηση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Στην Κύπρο πριν το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στην παρουσία της θα πρέπει να γίνει κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE