ΔΙΕΘΝΗ

Καίγεται η Ευρώπη κυριολεκτικά και μεταφορικά - Ακραίες θερμοκρασίες και δασικές πυρκαγιές σε πολλές περιοχές

Καίγεται η Ευρώπη κυριολεκτικά και μεταφορικά - Ακραίες θερμοκρασίες και δασικές πυρκαγιές σε πολλές περιοχές

Τη Δευτέρα και Τρίτη η μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας προβλέπει ότι η θερμοκρασία σε διάφορες περιοχές της Αγγλίας μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Πού θα σημειωθεί ακραία ζέστη

Γι αυτό το λόγο έχει εκδώσει κόκκινο συναγερμό για ακραία ζέστη σε διάφορες περιοχές της χώρας. Μεταξύ άλλων για το Λονδίνο αλλά και περιοχές που εκτείνονται από την κεντρική Αγγλία μέχρι νοτιοδυτικά στο Μάντσεστερ και νοτιοανατολικά μέχρι το Γιορκ.

Όπως επισημαίνουν οι μετεωρολόγοι πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο που μπορεί να έχει «σοβαρό αντίκτυπο σε ανθρώπους και υποδομές». Με τη σειρά τους, οι Υγειονομικές αρχές της χώρας έχουν ανεβάσει το επίπεδο συναγερμού για υψηλές θερμοκρασίες από το 3 στο 4 που είναι το μέγιστο. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι χαρακτηρισμένο «Εθνική Έκτακτη Ανάγκη» καθώς προβλέπεται «Σοβαρός ή Παρατεταμένος Καύσωνας».

Πρακτικά αυτό σημαίνει, όπως τονίζει ο Αρμόδιος Οργανισμός Ασφάλειας Υγείας (UKHSA), ότι θα πρέπει όλοι οι πολίτες να πάρουν τα μέτρα τους για να προφυλαχτούν από τη ζέστη.

«Όχι μόνο οι λεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου αλλά ακόμη και υγιή άτομα με καλή φυσική κατάσταση», όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο UKHSA. Αν επαληθευθεί η εκτίμηση της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Βρετανίας, θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας που καταγράφεται τόσο υψηλή θερμοκρασία.

Μέχρι σήμερα το υψηλότερο ρεκόρ είναι 38,7 βαθμοί Κελσίου και σημειώθηκε στις 25 Ιουλίου του 2019 στο Βοτανικό Κήπο του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ.

Πηγή: ethnos.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: 40χρονος οδήγησε το όχημα του εναντίον αστυνομικού - Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μώλωπες

Στην Κύπρο Μητσοτάκης και Ερντογάν στη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής

Εκπτώσεις: Πως να ξεχωρίσεις τις πραγματικές από τις πλασματικές - Όσα αναφέρει αρμόδιος στο «Τ»

Κύπρια κατέχει 12 πτυχία και δεν…σταματά: Η Μαρία μιλά στο «Τ» και εξηγεί ότι δεν υπάρχει ηλικία για την μόρφωση

Κατακλυσμός με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και βροχές - Πού και πότε αναμένονταιΣε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top