ΠΑΣΥΚΙ: Προβληματισμός για τη συζήτηση συμμετοχής του Προέδρου ΠΙΣ στο ΔΣ ΟΑΥ

ΠΑΣΥΚΙ: Προβληματισμός για τη συζήτηση συμμετοχής του Προέδρου ΠΙΣ στο ΔΣ ΟΑΥ

Προβληματισμό και ανησυχία σχετικά με τη συζήτηση που αναπτύσσεται και αφορά τη συμμετοχή του Προέδρου του Π.Ι.Σ στο Δ.Σ. του ΟΑΥ με την ιδιότητα του εκπροσώπου της ΟΕΒ, εκφράζει, σε ανακοίνωση της, η ΠΑΣΥΚΙ.

«Το βασικό ερώτημα που όλοι μας θα πρέπει να απαντήσουμε με ειλικρίνεια, είναι αν διαφωνούμε με την εκπροσώπηση της ιατρικής κοινότητας σε κέντρα λήψης αποφάσεων που αφορούν την Υγεία ή αν προτείνουμε και επιμένουμε στον αποκλεισμό της, με μοναδικό επιχείρημα τη σύγκρουση συμφερόντων. Θα πρέπει να απαντηθεί, επομένως, κατά πόσο η ιατρική κοινότητα υπολογίζεται ως θα έπρεπε ως κοινωνικός εταίρος, στις προσπάθειες για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ», προσθέτει.

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι υποστηρίζει τη θεσμική εκπροσώπηση της ιατρικής κοινότητας, μέσω του Π.Ι.Σ, στο Δ.Σ. του ΟΑΥ στη βάση αντίστοιχης νομοθετικής ρύθμισης.

«Για την ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι είναι σημαντικό θέμα η έγκαιρη λήψη αποφάσεων που θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων – της «ραχοκοκκαλιάς» του ΓΕΣΥ- και κατ´ επέκταση του ΓΕΣΥ συνολικά», καταλήγει.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Φόνος Δημοσθένους: Στο κελί ο 51χρονος και ο πρώην ποδοσφαιριστής - Το DNA, οι κινήσεις με το κλοπιμαίο όχημα και τα κινητά των υπόπτων

Φόνος Δημοσθένους: Στο κελί ο 51χρονος και ο πρώην ποδοσφαιριστής - Το DNA, οι κινήσεις με το κλοπιμαίο όχημα και τα κινητά των υπόπτων

Δυο πρόσωπα καταζητούνται σε σχέση με την δολοφονία του 49χρονου Σταύρου Δημοσθένους, όπως αναφέρθηκε τη Δευτέρα στο δικαστήριο, κατά την διαδικασία προσαγωγής 51χρονου υπόπτου και την ανανέωση του διατάγματος κράτησης του 44χρονου, πρώτου ύποπτου και ιδιοκτήτη της μοτοσυκλέτας που χρησιμοποιήθηκε για τη διαφυγή των δραστών.

BEST OF TOTHEMAONLINE