ΠΑΣΥΚΙ: Προβληματισμός για τη συζήτηση συμμετοχής του Προέδρου ΠΙΣ στο ΔΣ ΟΑΥ

ΠΑΣΥΚΙ: Προβληματισμός για τη συζήτηση συμμετοχής του Προέδρου ΠΙΣ στο ΔΣ ΟΑΥ

Προβληματισμό και ανησυχία σχετικά με τη συζήτηση που αναπτύσσεται και αφορά τη συμμετοχή του Προέδρου του Π.Ι.Σ στο Δ.Σ. του ΟΑΥ με την ιδιότητα του εκπροσώπου της ΟΕΒ, εκφράζει, σε ανακοίνωση της, η ΠΑΣΥΚΙ.

«Το βασικό ερώτημα που όλοι μας θα πρέπει να απαντήσουμε με ειλικρίνεια, είναι αν διαφωνούμε με την εκπροσώπηση της ιατρικής κοινότητας σε κέντρα λήψης αποφάσεων που αφορούν την Υγεία ή αν προτείνουμε και επιμένουμε στον αποκλεισμό της, με μοναδικό επιχείρημα τη σύγκρουση συμφερόντων. Θα πρέπει να απαντηθεί, επομένως, κατά πόσο η ιατρική κοινότητα υπολογίζεται ως θα έπρεπε ως κοινωνικός εταίρος, στις προσπάθειες για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ», προσθέτει.

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι υποστηρίζει τη θεσμική εκπροσώπηση της ιατρικής κοινότητας, μέσω του Π.Ι.Σ, στο Δ.Σ. του ΟΑΥ στη βάση αντίστοιχης νομοθετικής ρύθμισης.

«Για την ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι είναι σημαντικό θέμα η έγκαιρη λήψη αποφάσεων που θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων – της «ραχοκοκκαλιάς» του ΓΕΣΥ- και κατ´ επέκταση του ΓΕΣΥ συνολικά», καταλήγει.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Χρίστος Χρίστου κλείδωσε την καρέκλα, ο Χριστοδουλίδης κοιτάζει προς ΕΛΑΜ και το ΔΗΚΟ βρίσκεται μπροστά σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι

Ο Χρίστος Χρίστου κλείδωσε την καρέκλα, ο Χριστοδουλίδης κοιτάζει προς ΕΛΑΜ και το ΔΗΚΟ βρίσκεται μπροστά σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι

Στο ΕΛΑΜ, η υπόθεση της προεδρίας έκλεισε πριν καν αρχίσει η εκλογική διαδικασία. Ο Χρίστος Χρίστου, παραμένει στην ηγεσία του κόμματος, χωρίς να έχει απέναντί του ανθυποψήφιο, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά τη συνέχιση της παρουσίας του στην κορυφή της κομματικής πυραμίδας για την επόμενη πενταετία. Το ίδιο ισχύει και για τον Πέτρο Κουντουρέσιη, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου, επίσης χωρίς αντίπαλο.

BEST OF TOTHEMAONLINE