ΠΑΣΥΚΙ: Προβληματισμός για τη συζήτηση συμμετοχής του Προέδρου ΠΙΣ στο ΔΣ ΟΑΥ

ΠΑΣΥΚΙ: Προβληματισμός για τη συζήτηση συμμετοχής του Προέδρου ΠΙΣ στο ΔΣ ΟΑΥ

Προβληματισμό και ανησυχία σχετικά με τη συζήτηση που αναπτύσσεται και αφορά τη συμμετοχή του Προέδρου του Π.Ι.Σ στο Δ.Σ. του ΟΑΥ με την ιδιότητα του εκπροσώπου της ΟΕΒ, εκφράζει, σε ανακοίνωση της, η ΠΑΣΥΚΙ.

«Το βασικό ερώτημα που όλοι μας θα πρέπει να απαντήσουμε με ειλικρίνεια, είναι αν διαφωνούμε με την εκπροσώπηση της ιατρικής κοινότητας σε κέντρα λήψης αποφάσεων που αφορούν την Υγεία ή αν προτείνουμε και επιμένουμε στον αποκλεισμό της, με μοναδικό επιχείρημα τη σύγκρουση συμφερόντων. Θα πρέπει να απαντηθεί, επομένως, κατά πόσο η ιατρική κοινότητα υπολογίζεται ως θα έπρεπε ως κοινωνικός εταίρος, στις προσπάθειες για την εφαρμογή του ΓΕΣΥ», προσθέτει.

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι υποστηρίζει τη θεσμική εκπροσώπηση της ιατρικής κοινότητας, μέσω του Π.Ι.Σ, στο Δ.Σ. του ΟΑΥ στη βάση αντίστοιχης νομοθετικής ρύθμισης.

«Για την ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι είναι σημαντικό θέμα η έγκαιρη λήψη αποφάσεων που θα διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων – της «ραχοκοκκαλιάς» του ΓΕΣΥ- και κατ´ επέκταση του ΓΕΣΥ συνολικά», καταλήγει.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, η επίσημη τελετή ανακήρυξης των 56 νέων βουλευτών που εξελέγησαν στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε παρουσία πολιτικών αρχηγών, στελεχών κομμάτων, συγγενών και φίλων των εκλεγέντων, σηματοδοτώντας τη νέα σύνθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων που αναμένεται να συνέλθει για πρώτη φορά στις 4 Ιουνίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE