ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην... πρίζα καλοκαιριάτικα τα επιτελεία των υποψηφίων- Η επόμενη μέρα και το μεγάλο στοίχημα

Στην... πρίζα καλοκαιριάτικα τα επιτελεία των υποψηφίων- Η επόμενη μέρα και το μεγάλο στοίχημα

Ολιγοήμερες θα είναι οι διακοπές των στελεχών των επιτελείων των υποψηφίων Προέδρων γιατί ο χρόνος αρχίζει να γίνεται πιεστικός, για την ολοκλήρωση και παρουσίαση των προεκλογικών τους προγραμμάτων αλλά κυρίως για την οργανωτική αντεπίθεση, η οποία σε μεγάλο βαθμό θα κρίνει και την εκλογική μάχη. Οι τρεις βασικοί ανθυποψήφιοι, τα επιτελεία τους αλλά και τα κόμματα που τους στηρίζουν, θέλουν να αξιοποιήσουν τον «νεκρό» χρόνο του καλοκαιριού, για να οργανωθούν όσο το δυνατόν περισσότερο, γνωρίζοντας ότι από το φθινόπωρο και μετά δεν θα έχουν χρόνο για ανάσες.

Αβέρωφ: Έμφαση στη σταθερότητα

Στον Δημοκρατικό Συναγερμό εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι όταν αρχίσει να παίρνει μπρος η οργανωτική μηχανή, η διαφορά θα γίνει αισθητή στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, τα οποία προς το παρόν δεν είναι τα αναμενόμενα. Η στρατηγική ανάδειξης του ΔΗΣΥ και του υποψηφίου του, Αβέρωφ Νεοφύτου, ως του φορέα της συνέπειας και της συνέχειας, θα έχει δεσπόζουσα θέση στην προεκλογική εκστρατεία. Στην Πινδάρου επενδύουν τα μέγιστα στο σύνθημα για την «επόμενη μέρα» θέλοντας ακριβώς να τονίσουν ότι ο ΔΗΣΥ και ο Αβέρωφ Νεοφύτου είναι οι εκφραστές της πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας. Αδύνατο σημείο αυτού του μότο είναι η ταύτιση και με τα αρνητικά της διακυβέρνησης, για μια μεγάλη μερίδα του εκλογικού σώματος, όπως τουλάχιστον αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις.

Μαυρογιάννης: Βγαίνει μπροστά το ΑΚΕΛ

Η χαμηλή αναγνωρισιμότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη είναι ένα από τα σημεία πάνω στα οποία άρχισε να εργάζεται το επιτελείο του, ελπίζοντας ότι τους επόμενους μήνες η εικόνα θα βελτιωθεί κατά πολύ. Η αδυναμία αυτή αποδίδεται στο γεγονός ότι ως διπλωμάτης ο υποψήφιος δεν υπηρετούσε από την πρώτη γραμμή της πολιτικής ώστε να είναι ευρύτερα γνωστός στα λαϊκά στρώματα. Αξιοποιώντας τον οργανωτικό μηχανισμό του ΑΚΕΛ, το επιτελείο Μαυρογιάννη φροντίζει ώστε ο υποψήφιος να παρίσταται σε μαζικές συγκεντρώσεις που οργανώνει το κόμμα της Αριστεράς, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, με την ευκαιρία των μαύρων επετείων για το 1974. Την ίδια όμως ώρα θέλει να περιφρουρήσει την αυτοτέλειά του, ώστε να προσελκύσει ψηφοφόρους και πέραν της Αριστεράς. Τόσο στο επιτελείο του Ανδρέα Μαυρογιάννη όσο και στο ΑΚΕΛ, εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι το αποτέλεσμα θα δικαιώσει την προσπάθεια και θα οδηγήσει σε επίτευξη του στόχου για πρόκριση στον δεύτερο γύρο.

Xριστοδουλίδης: Προσεκτικά βήματα

Αισιοδοξία και ικανοποίηση επικρατεί στο επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη, για την αποδοχή της οποίας τυγχάνει η υποψηφιότητά του, μιας και όλες τις δημοσκοπήσεις που έγιναν μέχρι τώρα, τον παρουσιάζουν να προηγείται σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αλλά και στην πρόθεση ψήφου, με διαφορά ασφαλείας από τους ανθυποψηφίους του. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης και οι συνεργάτες του εργάζονται πυρετωδώς για την ολοκλήρωση του προεκλογικού προγράμματος, ενώ την ίδια ώρα σε καλό σημείο βρίσκονται οι επαφές για συντονισμό με το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ. Ο υποψήφιος συνεχίζει τις επαφές του και με άλλες πολιτικές δυνάμεις και οργανωμένα σύνολα, με ζητούμενο να εμπλουτίσει το προεκλογικό του πρόγραμμα. Ο ίδιος θέλει να διαφυλάξει σαν κόρη οφθαλμού το ανεξάρτητο της υποψηφιότητάς του, μακριά από ξεπερασμένες συνεργασίες του παρελθόντος, που γίνονταν στη βάση ανταλλαγμάτων. Σε αυτό το ζήτημα, βρίσκει την κατανόηση από τις ηγεσίες ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, οι οποίες αντιλαμβάνονται ότι η κοινωνία δεν ανέχεται πλέον τις πολιτικές συναλλαγές που έχουν χρεοκοπήσει τα μάτια των πολιτών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top