Φωτιά στην Ελλάδα: Εκκενώθηκε το Νοσοκομείο Παίδων

Φωτιά στην Ελλάδα: Εκκενώθηκε το Νοσοκομείο Παίδων

Εντολή εκκένωσης για το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης έδωσαν οι πυροσβεστικές αρχές λίγο μετά τις 21:00 της Τρίτης.

Στο νοσοκομείο βρίσκονταν 36 παιδιά και 19 άτομα προσωπικό. Άπαντες μεταφέρονται στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.

Εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί

Η φωτιά που ξεκίνησε από Νταού Πεντέλης έχει πάρει πλέον μεγάλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να έχουν εκκενωθεί τέσσερις περιοχές: το Ντράφι, η Ανθούσα, η Διώνη και το Δασαμάρι.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί περαιτέρω καθώς στο σημείο επιχειρούν 350 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων και 28 Ρουμάνων πυροσβεστών, με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 οχήματα, 15 αεροσκάφη, 9 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα λειτουργεί ως συντονιστικό, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Δυστυχώς όμως τα εναέρια μέσα θα κάνουν για λίγη ακόμα ώρα ρίψεις από αέρος, αφού πλέον έχει νυχτώσει.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Την ετοιμότητά του για να παρακαθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ακόμα και αύριο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην 46η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου στον Αστρομερίτη, το βράδυ του Σαββάτου. Τόνισε, δε, ότι δεν πρόκειται να διολισθήσει σε ενέργειες για τη δημιουργία πρόσκαιρης κινητικότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις μόνο σε κάποια σημεία που υπηρετούν τον στόχο μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE