ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν τα βρήκαν για τον κατώτατο μισθό - Συνέχεια διαβουλεύσεων την ερχόμενη εβδομάδα

Δεν τα βρήκαν για τον κατώτατο μισθό - Συνέχεια διαβουλεύσεων την ερχόμενη εβδομάδα

Οι διαβουλεύσεις με τους κοινωνικούς εταίρους για τον κατώτατο μισθό θα συνεχιστούν την ερχόμενη εβδομάδα, όπως δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κυριάκος Κούσιος, μετά την κοινή συνάντηση με τις συνδικαλιστικές και τις εργοδοτικές οργανώσεις.

Ο κ. Κούσιος πρόσθεσε ότι ευελπιστεί ότι πριν από το τέλος του Αυγούστου θα είναι σε θέση να προτείνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στο Υπουργικό Συμβούλιο κάποιες λύσεις για το θέμα.

Της κοινής συνάντησης προηγήθηκαν χωριστές συναντήσεις του Υπουργού Εργασίας με τις εργοδοτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις. Οι σημερινές διαβουλεύσεις του κ. Κούσιου με τους κοινωνικούς εταίρους ήταν ολοήμερες, αφού ξεκίνησαν στις 11 το πρωί και ολοκληρώθηκαν λίγο πριν από τις 18:00.

Στις δηλώσεις του ο κ. Κούσιος εξέφρασε ικανοποίηση που τόσο το συνδικαλιστικό κίνημα όσο και οι εργοδοτικές οργανώσεις επιδεικνύουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

«Θα συνεχίσω την ερχόμενη εβδομάδα ξεχωριστές επαφές και με τις δύο πλευρές και ευελπιστώ ότι πριν από το τέλος Αυγούστου, που είναι και η καταληκτική ημερομηνία που με έχει εξουσιοδοτήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να ολοκληρώσω τις επαφές μου, θα είμαι σε θέση να προτείνω προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο κάποιες λύσεις για το θέμα», είπε.

Ευχαρίστησε τους κοινωνικούς εταίρους και είπε ότι προσβλέπει στη συνέχιση της συνεργασίας ώστε να γίνει ό,τι είναι δυνατό για να υπάρξει επιτυχία σε αυτό τον διάλογο.

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι η τελική πρόταση θα υποβληθεί προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση και στη συνέχεια το σχετικό διάταγμα θα υπογραφεί από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ερωτηθείς κατά πόσο συνεχίζουν να υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, ο κ. Κουσιος είπε ότι δεν επιθυμεί να απαντήσει «με τρόπο που να αφήνω να παρεξηγηθεί η απάντησή μου από τον οποιονδήποτε.

«Πρέπει να πω ότι υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις σε συγκεκριμένα θέματα, γίνεται προσπάθεια για συγκερασμό των απόψεων και θα συνεχίσουμε τον διάλογο», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αυτός είναι ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης - Θέμα συζήτησης ο διορισμός του

Αυτός είναι ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης - Θέμα συζήτησης ο διορισμός του

Την ερχόμενη Δευτέρα τίθεται σε ισχύ ο νόμος περί της ίδρυσης του Υφυπουργείου Μετανάστευσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top