ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Πρόκληση η φωτογραφία Ερντογάν με Ρώσο και Ιρανό Πρόεδρο

Γερμανίδα ΥΠΕΞ: Πρόκληση η φωτογραφία Ερντογάν με Ρώσο και Ιρανό Πρόεδρο

Πρόκληση χαρακτηρίζει η Γερμανίδα Υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ την πρόσφατη φωτογραφία του Τούρκου Πρόεδρου Ερντογάν στην Τεχεράνη, μαζί με τον Πρόεδρο της Ρωσίας και τον Ιρανό ομόλογο τους.

Η Αναλένα Μπέρμποκ σε σημερινή της συνέντευξη, καλείται από την εφημερίδα Bild να σχολιάσει τη σχετική φωτογραφία, με την ίδια να απαντά πως «αυτή η συνάντηση στην Τεχεράνη δείχνει σε εμάς το πόσο σημαντικό είναι να έχεις εταίρους που όχι μόνον λένε πως πιστεύουν στο διεθνές δίκαιο, αλλά το αποδεικνύουν κιόλας και στην πράξη. Διότι υπάρχουν και αυτοί που δεν έχουν τις ίδιες αξίες με εμάς και οι οποίοι συνασπίζονται».

Και η Μπέρμποκ συνεχίζει, λέγοντας πως «το γεγονός πως ο Τούρκος Πρόεδρος βρίσκεται στη φωτογραφία αυτή, είναι μια πρόκληση για να το θέσω ευγενικά. Η Τουρκία βοηθά σημαντικά στρατιωτικά την Ουκρανία. Για το λόγο αυτό η φωτογραφία αυτή είναι ακατανόητη για εμένα. Ειδικά από την πλευρά ενός μέλους του ΝΑΤΟ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top