ΕΛΛΑΔΑ

Τραγική η κατάσταση στην Λέσβο: Μέσα στο χωριό η φωτιά στα Βατερά - Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Τραγική η κατάσταση στην Λέσβο: Μέσα στο χωριό η φωτιά στα Βατερά - Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν δίνουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και εθελοντές στην περιοχή Ρογκάδα των Βατερών προκειμένου να ελέγξουν δασική πυρκαγιά που καεί από τις 10 το πρωί του Σαββάτου. Την ίδια ώρα μαρτυρίες μιλούν για εμπρησμό.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν δυο μέτωπα, ένα πάνω στο βουνό, στη Ρογκάδα και ένα μέσα στον οικισμό των Βατερών. Η φωτιά κατευθύνεται προς την περιοχή Βρίσα, γεγονός που ήθελαν να αποτρέψουν οι πυροσβέστες, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες δεν κατέστη δυνατό.

«Η κατάσταση είναι τραγική»

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης είπε ότι «η κατάσταση είναι τραγική. Η φωτιά είναι μεγάλη» και πρόσθεσε ότι «καίγονται κατοικίες και αγροικίες».

Όπως τόνισε ο κ. Μουτζούρης, «επιχειρούν και επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα. Δεν υπάρχει αναρχία. Όλα γίνονται συντονισμένα, όμως η μάχη είναι πολύ δύσκολη, όπως και η φωτιά, καθώς καίει πεύκα».

Ο ίδιος, μιλώντας στο enikos.gr υποστήριξε ότι «ευτυχώς που ο άνεμος είναι βόρειος και οδηγεί την πυρκαγιά προς τη θάλασσα γιατί αν ήταν σε αντίθετη κατεύθυνση, θα καιγόταν ακόμη μεγαλύτερο μέρος της πλούσιας και όμορφης βλάστησης».

Ο κ. Μουτζούρης υποστήριξε ότι έχει εκκενωθεί ένα κομμάτι του οικισμού των Βατερών, όχι ολόκληρο και ότι δεν κινδυνεύουν άνθρωποι.

«Δόθηκε εντολή εκκένωσης από νωρίς» τόνισε ο κ. Μουτζούρης.

Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Ο κ. Μουτζούρης είπε ακόμη ότι υπάρχει ένας τραυματίας πυροσβέστης στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς.

«Πρέπει να είχε κάποιο τραύμα, καθώς μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου» είπε χαρακτηριστικά.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ελαφρά τραυματισμένος. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που ανήρτησε στα social media ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, τον πυροσβέστη παρέλαβε ασθενοφόρο.

«Δίνουμε μάχη για να σωθούν τα σπίτια»

«Δίνουμε μάχη για να σωθούν τα σπίτια», δήλωσε νωρίτερα στο stonisi ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ωστόσο σημειώθηκαν ζημιές σε σπίτια και επαγγελματικές δραστηριότητες. Αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον δυο οικίες κι ένα αυτοκίνητο που έχουν καεί.

Η φωτιά καίει πλέον σε αγροτικές και δασικές εκτάσεις, αναδασωτέες από προηγούμενες φωτιές και με τραχεία βλάστηση, καθώς και σε οικιστικά οικόπεδα που δεν είχαν καθαριστεί.

Πηγή: in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top