ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυριακίδου: Η ΕΕ μπορεί να ανταποκριθεί στην έκκληση της Ουκρανίας για ασθενοφόρα

Κυριακίδου: Η ΕΕ μπορεί να ανταποκριθεί στην έκκληση της Ουκρανίας για ασθενοφόρα

Το υγειονομικό σύστημα της Ουκρανίας, γιατροί, νοσηλευτές, πολίτες και ασθενείς, έχουν υποστεί αφάνταστη πίεση από τη βάρβαρη και παράνομη επίθεση της Ρωσίας, τόνισε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου, μιλώντας στη Σύνοδο Πρώτων Κυριών και Πρώτων Κυρίων με θέμα την Ουκρανία, η οποία οργανώνεται από την πρώτη Κυρία της Ουκρανίας Ολένα Ζελένσκα.

Σημείωσε ότι η ΕΕ θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία με κάθε δυνατό τρόπο και για όσο διάστημα χρειαστεί.

Επίσης, ανέφερε ότι η κ. Ζελένσκα ζητεί επείγουσα δωρεά ασθενοφόρων. «Τα ασθενοφόρα είναι η διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου για τους πολίτες κάθε μέρα. Θα ήθελα να καλέσω κυβερνήσεις, εταιρείες, κοινωνία των πολιτών και πολίτες έτσι ώστε να ανταποκριθούμε σε αυτή την έκκληση και να βοηθήσουμε να σωθούν ζωές στην Ουκρανία. Από την πλευρά μας, μπορούμε να συντονίσουμε τις δωρεές μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ», επισήμανε η Ευρωπαία Επίτροπος.

Η κ. Κυριακίδου ανέφερε ότι σχεδόν 900 Ουκρανοί ασθενείς, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, έχουν μεταφερθεί από την Ουκρανία, τη Μολδαβία και τα γειτονικά με την ΕΕ κράτη-μέλη σε ευρωπαϊκά νοσοκομεία μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ. «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτό το ταξίδι είναι δυνατό και από τις δύο κατευθύνσεις. Μαζί με άλλους διεθνείς εταίρους, δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε για την επιστροφή και τον επαναπατρισμό ασθενών στην Ουκρανία μετά την πλήρη θεραπεία στην ΕΕ», συμπλήρωσε. Επιπλέον, επικρότησε τη δημιουργία προγράμματους ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης της Ουκρανίας κατόπιν πρωτοβουλίας της Ολένα Ζελένσκα.

Στη σημερινή σύνοδο, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και η σύζυγός του Αμελί Ντερμποντρενγκιέν, η σύζυγος του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόβσκι-Μητσοτάκη, η σύζυγος του Βέλγου Πρωθυπουργού Αλεξάντερ ντε Κρόο, Αννίκ Πέντερς, η σύζυγος του Γάλλου Προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν, Μπριζίτ Μακρόν, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Άστον Κούτσερ, ο Ρίτσαρντ Γκιρ κ.ά.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε ελεύθερη πτώση ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ - Μονόδρομος οι παραιτήσεις των ηγεσιών

Σε μία περίοδο «εσωστρέφειας» βρίσκονται τα κόμματα του κέντρου, τα οποία αφού ξεπέρασαν το πρώτο σοκ από την ήττα των διπλών εκλογών, ψάχνουν απαντήσεις για το τι πραγματικά έφταιξε ώστε να φτάσουν σε αυτό το απογοητευτικό σημείο, που βρίσκονται σήμερα. Παρά τα μηνύματα που έλαβαν από τους πολίτες, φαίνεται πως οι ηγεσίες των τριών κομμάτων να μην αντιλαμβάνονται το τεράστιο πρόβλημα ή αρνούνται να το αντιληφθούν, ενώ θεωρούν τα κόμματά τους, ως περιουσιακό τους στοιχείο, αρνούμενοι να παραιτηθούν. Σε μία εποχή όπου η κοινωνία έχει δώσει την απάντησή της, επιλέγοντας τον νεαρό Φειδία Παναγιώτου, ο οποίος έλαβε μεγαλύτερο ποσοστό από το σύνολο των ποσοστών των τριών κομμάτων ΔΗΚΟ ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ, οι ηγεσίες τους εξακολουθούν να μην αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top