Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τράπεζα Κύπρου: Αποχωρούν εθελούσια 550 υπάλληλοι

Τράπεζα Κύπρου: Αποχωρούν εθελούσια 550 υπάλληλοι

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης Προσωπικού από την Τράπεζα Κύπρου.

Συγκεκριμένα η Bank of Cyprus Holdings Public Limited Company («BOC Holdings» και, μαζί με τις θυγατρικές της, το «Συγκρότημα») ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση σχεδίου εθελούσιας αποχώρησης προσωπικού (το «Σχέδιο»).

Το Σχέδιο εμπίπτει στη στρατηγική του Συγκροτήματος για περαιτέρω βελτίωση της αποδοτικότητας μέσω μείωσης του αριθμού καταστημάτων και του αριθμού προσωπικού.

Μέσω του Σχεδίου, περίπου 550 υπάλληλοι έχουν εγκριθεί για αποχώρηση, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται σε περίπου €99 εκατ. που αναμένεται να αναγνωριστεί στην ενοποιημένη κατάσταση λογαριασμού αποτελεσμάτων κατά το τρίτο τρίμηνο. Με την ολοκλήρωση του Σχεδίου, ο αριθμός του προσωπικού μειώνεται κατά περίπου 16%1 και η ετήσια εξοικονόμηση υπολογίζεται σε περίπου €37 εκατ. ή περίπου 19% του κόστους προσωπικού1.

Επιπρόσθετα, το Συγκρότημα έχει μειώσει τον αριθμό καταστημάτων κατά 20 από την αρχή του έτους σε 60, με τη μείωση να ανέρχεται στο 25%.

Μέσω αυτών των δύο επιτυχημένων ενεργειών, το Συγκρότημα κατάφερε να εκπληρώσει νωρίτερα τον στόχο του για μείωση του προσωπικού κατά 15% και του αριθμού καταστημάτων κατά 25% μέχρι το τέλος του 2022.

Συμπεριλαμβανομένου του πρόσφατου Σχεδίου, το Συγκρότημα έχει από τον Ιούνιο 2019 μειώσει τον αριθμό του προσωπικού κατά περισσότερο από 1,300 άτομα (μείωση ύψους περίπου 30%), και το μέγεθος του δικτύου καταστημάτων κατά 37 καταστήματα (μείωση ύψους περίπου 40%).

Ο Πανίκος Νικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος της Bank of Cyprus Holdings, σημείωσε: “Η επιτυχής ολοκλήρωση του πρόσφατου σχεδίου εθελούσιας αποχώρησης προσωπικού, σημαίνει ότι πετυχαίνουμε νωρίτερα από ότι είχε προγραμματιστεί τον στόχο μας για εξορθολογισμό του μοντέλου λειτουργίας μας, ο οποίος είναι βασικός για τη βελτίωση της λειτουργικής μας αποτελεσματικότητας, τη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού μας μοντέλου και την επίτευξη των μεσοπρόθεσμων στόχων μας».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ελεγκτική: «Τα παιδιά του ΠτΔ δεν μπορουν να διακινούνται με έξοδα του κράτους για λόγους ασφαλείας» - Πώς απαντά η Κυβέρνηση

Ελεγκτική: «Τα παιδιά του ΠτΔ δεν μπορουν να διακινούνται με έξοδα του κράτους για λόγους ασφαλείας» - Πώς απαντά η Κυβέρνηση

«Παράνομη» χαρακτήρισε την μεταφορά των παιδιών του Προέδρου της Δημοκρατίας με υπηρεσιακό αυτοκίνητο η Ελεγκτική Υπηρεσία, τονίζοντας ότι «συνιστά κατάχρηση εξουσίας».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top