ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα τσούγκρισαν με το ΡΙΚ τα ιδιωτικά κανάλια- Προχωρούν με δικά τους debate για προεδρικές

Τα τσούγκρισαν με το ΡΙΚ τα ιδιωτικά κανάλια- Προχωρούν με δικά τους debate για προεδρικές

Σε τροχιά συνεννόησης για τη διοργάνωση debate για τις προεδρικές εκλογές χωρίς το ΡΙΚ βρίσκονται οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, και πολύ σύντομα θα προχωρήσουν στο κλείδωμα των σχετικών ημερομηνιών. Πέραν τηλεοπτικών συζητήσεων που θα οργανώσουν χωριστά, ANT1, Sigma, Omega και Alpha, εκφράζουν την επιθυμία για τη διοργάνωση διακαναλικού debate, περίπου δύο εβδομάδες πριν τον πρώτο γύρο και ένα δεύτερο, μεταξύ των δύο εκλογών, όπως εξάλλου γίνεται πάντοτε.

Η σπουδή του ΡΙΚ να ετοιμάσει δικό του πρόγραμμα τηλεοπτικών συζητήσεων ενόχλησε τους ιδιωτικούς σταθμούς γι’ αυτό και δεν περιέλαβαν την δημόσια ραδιοτηλεόραση στις συνεννοήσεις τους. Στις προκαταρκτικές επαφές που έγιναν, εκφράστηκαν αρκετές απόψεις για το φορμάτ του μεγάλου debate, το οποίο μπορεί να γίνει σε κάποιο θέατρο ή άλλη μεγαλύτερη αίθουσα, με τη συμμετοχή κοινού, κατά το πρότυπο αμερικανικών τηλεμαχιών.

Συντονίζονται τα επιτελεία

Τα επιτελεία των εννιά υποψηφίων προέδρων βρίσκονται σε επαφή για συνεννόηση σε ό,τι αφορά τις τηλεοπτικές μεταδόσεις. Οι συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν μετά τις διακοπές και σύμφωνα με πληροφορίες του themaonline, φαίνεται να κερδίζει έδαφος η πρόταση του επιτελείου του υποψήφιου Χριστόδουλου Πρωτοπαπά για τη διοργάνωση debate με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων, με πρωτοβουλία των επιτελείων τους, τα οποία θα παράσχουν όλη την τεχνική υποδομή και βοήθεια στα τηλεοπτικά κανάλια. Η πρόταση προβλέπει τη διοργάνωση της συζήτησης σε ένα «ουδέτερο» χώρο, όπως είναι η δημοσιογραφική εστία, με δημοσιογράφους που θα επιλέξουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Πάντως στα επιτελεία των υποψηφίων υπάρχει προβληματισμός για το μεγάλο αριθμό των τηλεοπτικών συζητήσεων που θα οργανωθούν ξεχωριστά από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και το ΡΙΚ. Εκφράζεται η ανησυχία ότι τα υπεράριθμα debate θα κουράσουν τους πολίτες και τελικά θα γυρίσουν την πλάτη. Επίσης, δυσχεραίνει αφάνταστα το πρόγραμμα των υποψηφίων.

Το ΡΙΚ δεν κάνει πίσω

Από το ΡΙΚ δεν υπάρχει πρόθεση για αλλαγή του προγραμματισμού που έγινε για τα debate που θα μεταδοθούν τον Σεπτέμβριο, παρά τις διαμαρτυρίες των ιδιωτικών καναλιών. Το ΡΙΚ διεμήνυσε στα επιτελεία των υποψηφίων ότι μπορεί να εξετάσει κάποιες ρυθμίσεις στις ημερομηνίες ή στους συμμετέχοντες, σε περίπτωση απουσίας στο εξωτερικό ή σοβαρού κωλύματος, αλλά από εκεί και πέρα ο προγραμματισμός παραμένει ως έχει, δηλαδή:

1η Σεπτεμβρίου: Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης, Χρίστος Χρίστου, Μάριος Ηλιάδης.

8 Σεπτεμβρίου: Ανδρέας Μαυρογιάννης, Νίκος Χριστοδουλίδης, Γιώργος Κολοκασίδης, Αχιλλέας Δημητριάδης.

15 Σεπτεμβρίου: Αβέρωφ Νεοφύτου, Νίκος Χριστοδουλίδης, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς.

22 Σεπτεμβρίου: Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης, Νίκος Χριστοδουλίδης, Χρίστος Χρίστου.

29 Σεπτεμβρίου: Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Πέραν των debate που θα μεταδοθούν όπως πιο πάνω, το ΡΙΚ θα οργανώσει και άλλες εκπομπές λόγου για τις προεδρικές εκλογές, στις οποίες θα περιλαμβάνεται και η μετάδοση δημοσκοπήσεων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top