ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπό επταήμερη κράτηση 3 πρόσωπα για υποθέσεις υποβοήθησης ατόμων για παράνομη είσοδο στην Δημοκρατία

Υπό επταήμερη κράτηση 3 πρόσωπα για υποθέσεις υποβοήθησης ατόμων για παράνομη είσοδο στην Δημοκρατία

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης 7 ημερών εναντίον δύο ατόμων, ηλικίας 42 και 20 για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποβοήθησης προσώπου τρίτης χώρας για παράνομη είσοδο στη Δημοκρατία, υποβοήθησης προσώπου τρίτης χώρας με πρόθεση και με σκοπό αποκόμισης κέρδους, μεταφοράς προσώπου δια υδάτινης οδού με μη ασφαλή ή υπερφορτωμένο σκάφος, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και της περί σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών και του διεθνικού οργανωμένου εγκλήματος και Πρωτοκόλλων, αδικήματα που διαπράχθηκαν στις 24 Ιουλίου στο Παραλίμνι.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι «οι δύο άνδρες συνελήφθησαν με δικαστικά εντάλματα χθες Δευτέρα, ως ύποπτοι για υπόθεση υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας να εισέλθουν στη Δημοκρατία, σε σχέση με την άφιξη με θαλάσσιο σκάφος, 58 μεταναστών, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, 24 Ιουλίου, στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου».

Εν τω μεταξύ άνδρας ηλικίας 37 ετών, τέθηκε επίσης υπό επταήμερη κράτηση ύστερα από διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας αναφορικά με υπόθεση παράνομης εισόδου στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο 37χρονος συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας να εισέλθουν στη Δημοκρατία, σε σχέση με την άφιξη με θαλάσσιο σκάφος 16 μεταναστών χθες το μεσημέρι, στην περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία ο συλληφθείς ήταν και ο πλοηγός του θαλάσσιου σκάφους. Από εξετάσεις της Αστυνομίας για διακρίβωση των στοιχείων του, διαπιστώθηκε ότι στο παρελθόν διέμενε στη Δημοκρατία και είχε κηρυχθεί ως απαγορευμένος μετανάστης».

Τις δύο υποθέσεις διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αυτός είναι ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης - Θέμα συζήτησης ο διορισμός του

Αυτός είναι ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης - Θέμα συζήτησης ο διορισμός του

Την ερχόμενη Δευτέρα τίθεται σε ισχύ ο νόμος περί της ίδρυσης του Υφυπουργείου Μετανάστευσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top