ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ηφαίστειο ξανά οι Φυλακές, «πόλεμος» με την Αστυνομία - Πονοκέφαλος για την Κυβέρνηση

Ηφαίστειο ξανά οι Φυλακές, «πόλεμος» με την Αστυνομία - Πονοκέφαλος για την Κυβέρνηση

Έκλεισε με τον χειρότερο τρόπο για την ίδια το μέτωπο που άνοιξε στο χώρο της υγείας ο διορισμός του Πέτρου Αγαθαγγέλλου στο ΔΣ του ΟΑΥ, αλλά τώρα η Κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τα τεκταινόμενα στις Κεντρικές Φυλακές.

Παρόλον ότι πρόκειται για ζήτημα που δεν έχει άμεση σχέση με την εκτελεστική εξουσίαμιας και βρίσκεται στα χέρια της Νομικής Υπηρεσίας, όσα συμβαίνουν στις Κεντρικές Φυλακές έχουν άμεσο αντίκτυπο στην κυβέρνηση, γιατί ουσιαστικά, αναδεικνύουν τον ακήρυκτο πόλεμο που μαίνεται εδώ και χρόνια, ανάμεσα στην Αστυνομία από τη μια και τη Διεύθυνση των Φυλακών από την άλλη, με την πολιτική διοίκηση των δύο υπηρεσιών, δηλαδή το υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, να αδυνατεί να βρει λύση σε αυτή τη πολυετή διελκυστίνδα.

Η απόφαση της Γενικής Εισαγγελίας να διορίσει ποινικούς ανακριτές για διερεύνηση του ενδεχομένου χρήσης κινητών τηλεφώνων από κατάδικους και διακίνησης ναρκωτικών στις Κεντρικές Φυλακές, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της διευθύντριας των Φυλακών, Άννας Αριστοτέλους και της λειτουργού του σωφρονιστικού ιδρύματος, Αθηνάς Δημητρίου, οι οποίες είναι παραπονούμενες στο θέμα των καταγγελιών σε βάρος του τελούντος σε διαθεσιμότητα, διοικητή της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, Μιχάλη Κατσουνωτού. «Οι πελάτιδές μας θεωρούν ότι έχει αρχίσει η αποδόμησή τους ως Διεύθυνσης των Φυλακών επειδή «τόλμησαν» να υποβάλουν καταγγελία εναντίον ενός ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας, κάτι το οποίο για λόγους αρχής δεν μπορούν να αποδεκτούν» αναφέρουν οι Αριστοτέλους και Δημητρίου σε επιστολή που απέστειλαν μέσω των δικηγόρων τους.

Από την πλευρά της η Νομική Υπηρεσία υπεραμύνεται των ενεργειών της για διορισμό ποινικών ανακριτών στις Κεντρικές Φυλακές, και τονίζει ότι πέραν του ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα, και έκθεσης της Αστυνομίας που ελήφθη από την υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, η διερεύνηση της χρήσης κινητών τηλεφώνων μέσα στις Κεντρικές Φυλακές, επιβάλλεται μετά και την πρόσφατη καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου σε βάρος του ισοβίτη Δημήτρη Μαμαλικόπουλου για τις απόπειρες φόνου στη Λάρνακα και στην Αγία Νάπα τη διετία 2019-2020, εγκλήματα στα οποία η χρήση κινητών τηλεφώνων μέσα από πρόσωπα που βρίσκονται στις Φυλακές, είναι έχει αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας.

Ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης ξεκαθάρισε ότι η έρευνα του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη σε σχέση με τις καταγγελίες που έγιναν από την Άννα Αριστοτέλους και την Αθηνά Δημητρίου, συνεχίζεται απρόσκοπτα και δεν πρόκειται να επηρεαστεί από την ποινική έρευνα που θα γίνει για το θέμα της χρήσης κινητών τηλεφώνων και διακίνησης ναρκωτικών στις Κεντρικές Φυλακές.

«Δεν υπάρχει στοχοποίηση προσώπων ή καταστάσεων στη δεύτερη έρευνα» απάντησε χαρακτηριστικά σε σχόλιο δημοσιογράφου, ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top