Ασφαλτικό: Ετοιμασίες για έναρξη έργων στο Μιτσερό – Προειδοποιούν με δυναμικά μέτρα οι κάτοικοι

Ασφαλτικό: Ετοιμασίες για έναρξη έργων στο Μιτσερό – Προειδοποιούν με δυναμικά μέτρα οι κάτοικοι

Προσπάθεια από μέρους της εταιρείας ασφάλτου που έλαβε άδεια να δραστηριοποιηθεί στο Μιτσερό να ξεκινήσουν εργασίες στο χώρο έγινε χθες Πέμπτη 28/7 όπως καταγγέλλει η ομάδα Πρωτοβουλίας «Κοινότητες Εν Δράσει».

Σύμφωνα με τον Κοινοτάρχη Μιτσερού Ανδρέα Κυριάκου φαίνεται πως άτομα της εταιρείας ήρθαν για οριοθέτηση του χώρου, όπου έγιναν αντιληπτοί από κατοίκους, και αποχώρησαν λίγο αργότερα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομάδας Πρωτοβουλίας, «πλέον είναι απόφαση της εταιρείας αν θα επιλέξει τη σύγκρουση με τους κατοίκους της περιοχής, αφού οι κάτοικοι δηλώνουν ανυποχώρητοι και δεν θα επιτρέψουν να ξεκινήσουν εργασίες για εγκατάσταση».

«Επαναλαμβάνουμε για ακόμη μια φορά ότι δεν θα ανεχθούμε αυτή την άδικη κι επικίνδυνη αντιμετώπιση από το κράτος. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι η περιοχή μας είναι αποδεδειγμένα η πλέον βεβαρημένη στην Κύπρο με ολέθριες συνέπειες στην υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Πρώτιστο μέλημα του κράτους έπρεπε να ήταν η απάμβλυνση των προβλημάτων που προκαλούν οι 100 και πλέον οχληρές δραστηριότητες στην περιοχή με αυστηρή εποπτεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες κι όχι η επιπλέον επιβάρυνση των κατοίκων και του περιβάλλοντος με τοξικούς ρύπους και δυσοσμία», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις τα Κοινοτικά Συμβούλια της περιοχής συγκαλούν απόψε συγκέντρωση όπου θα γίνει ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις, το δικαστικό αγώνα και τον αγώνα των κατοίκων για αποτροπή της εγκατάστασης. Παράλληλα, αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για νέα δυναμικά μέτρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Πάει Παρίσι και Βέλγιο ο ΠτΔ - Αναλυτικά το πλούσιο πρόγραμμα και οι επαφές

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί την Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου, για το Παρίσι, όπου στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα τελέσει τα εγκαίνια δύο σημαντικών εκθέσεων που αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά της Κύπρου και τους διαχρονικούς δεσμούς της με τη Γαλλία και την Ευρώπη. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύσει στο Παρίσι η σύζυγός του κα Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE