Κατεχόμενα - Ευλογιά των πιθήκων: Δεν εντοπίστηκε μέχρι σήμερα κάποιο κρούσμα

Κατεχόμενα - Ευλογιά των πιθήκων: Δεν εντοπίστηκε μέχρι σήμερα κάποιο κρούσμα

Δεν έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων στα κατεχόμενα, σύμφωνα με την «υφυπουργό υγείας» Ντερέν Οϊγκάρ, όπως μεταδίδει η «Κίπρις Πόστασι».

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση στο «υπουργείο» με την «πρόεδρο» του ιατρικού συλλόγου Οζλέμ Γκιουρκούτ είπε ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της ετοιμασίας των «δημόσιων νοσηλευτηρίων» σε περίπτωση κρουσμάτων.

Είπε ακόμα ότι το «υπουργείο» προέβη στις απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλίσει ποσότητα εμβολίων κατά της ευλογιάς των πιθήκων και από την Τουρκία αλλά και από την ΕΕ ενώ έχει ήδη ετοιμαστεί σχετικό βιβλιάριο ενημέρωσης για τους πολίτες.

Ανέφερε ότι βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες τουρκικές υπηρεσίες, με την ΕΕ αλλά και με την δικοινοτική επιτροπή για την υγεία.

Σχετικά με τις ενέργειες για την ετοιμότητα του «υπουργείου» είπε ότι ήδη έχουν ετοιμαστεί δωμάτια απομόνωσης στο «κρατικό νοσοκομείο» στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μορφάκης Σολομωνίδης στο «Τ»: «Η ΕΔΕΚ μπορεί και πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας»

Μορφάκης Σολομωνίδης στο «Τ»: «Η ΕΔΕΚ μπορεί και πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας»

Με συγκρατημένη αισιοδοξία και σαφές μήνυμα ενότητας, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μορφάκης Σολομωνίδης, μιλά στο ThemaOnline για την επανεκκίνηση του κόμματος ενόψει της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης της 9ης Νοεμβρίου.Τονίζει πως «κανείς δεν περισσεύει», απευθύνει κάλεσμα επιστροφής σε παλιά στελέχη και δηλώνει έτοιμος να δώσει τη μάχη των Βουλευτικών εκλογών του 2026. Παράλληλα, αποκαλύπτει τους έξι πολιτικούς πυλώνες της ΕΔΕΚ για την επόμενη μέρα και στέλνει μήνυμα πίστης στις αρχές και τις αξίες του κόμματος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η γροθιά που μας ενώνει, είναι πιο δυνατή από όσα μας χωρίζουν».

BEST OF TOTHEMAONLINE