ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατεχόμενα - Ευλογιά των πιθήκων: Δεν εντοπίστηκε μέχρι σήμερα κάποιο κρούσμα

Κατεχόμενα - Ευλογιά των πιθήκων: Δεν εντοπίστηκε μέχρι σήμερα κάποιο κρούσμα

Δεν έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα κρούσμα της ευλογιάς των πιθήκων στα κατεχόμενα, σύμφωνα με την «υφυπουργό υγείας» Ντερέν Οϊγκάρ, όπως μεταδίδει η «Κίπρις Πόστασι».

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση στο «υπουργείο» με την «πρόεδρο» του ιατρικού συλλόγου Οζλέμ Γκιουρκούτ είπε ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της ετοιμασίας των «δημόσιων νοσηλευτηρίων» σε περίπτωση κρουσμάτων.

Είπε ακόμα ότι το «υπουργείο» προέβη στις απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλίσει ποσότητα εμβολίων κατά της ευλογιάς των πιθήκων και από την Τουρκία αλλά και από την ΕΕ ενώ έχει ήδη ετοιμαστεί σχετικό βιβλιάριο ενημέρωσης για τους πολίτες.

Ανέφερε ότι βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες τουρκικές υπηρεσίες, με την ΕΕ αλλά και με την δικοινοτική επιτροπή για την υγεία.

Σχετικά με τις ενέργειες για την ετοιμότητα του «υπουργείου» είπε ότι ήδη έχουν ετοιμαστεί δωμάτια απομόνωσης στο «κρατικό νοσοκομείο» στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της Υγείας

ΠτΔ: Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της Υγείας

«Τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της υγείας εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαιρετίζοντας εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών, που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι οι μεταρρυθμίσεις αναμένονται σύντομα, μαζί με σειρά νομοθετημάτων που βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top