ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκνευρισμός στα κατεχόμενα για ψήφισμα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ - «Μεροληπτική στάση στο Κυπριακό»

Εκνευρισμός στα κατεχόμενα για ψήφισμα της ΟΥΝΦΙΚΥΠ - «Μεροληπτική στάση στο Κυπριακό»

Το νέο ψήφισμα για την ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο προκάλεσε την δυσαρέσκεια του «υπουργείου εξωτερικών»

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, το παράνομο «Μπαϊράκ» μεταδίδει ότι το «υπουργείο εξωτερικών» σε σχετικό ανακοινωθέν ισχυρίστηκε ότι «το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με αριθμό 2646 (2022) και ημερομηνία 28 Ιουλίου 2022, που αφορά την παράταση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης στην Κύπρο για άλλους έξι μήνες, παραγνωρίζει την βούληση και την κυριαρχία του τουρκοκυπριακού λαού», όπως αναφέρεται στην τουρκοκυπριακή κοινότητα.

Σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε την Πέμπτη, το «υπουργείο» υποστηρίζει ότι το ΣΑ του ΟΗΕ τηρεί μια «εξαιρετικά μεροληπτική στάση» στο Κυπριακό και ότι στο νέο ψήφισμα παραγνωρίστηκαν οι «νέες και άνευ όρων» προτάσεις που διαβιβάστηκαν από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ στον ΓΓ του ΟΗΕ με επιστολές με ημερομηνία 1 και 8 Ιουλίου.

Το «υπουργείο» αναφέρει επίσης ότι «δεν μπορεί να γίνει αποδεχτή» και η αντίδραση που υπάρχει στο ψήφισμα του ΣΑ του ΟΗΕ στο άνοιγμα το οποίο γίνεται στο περίκλειστο Βαρώσι με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και στα ιδιοκτησιακά δικαιώματα, όπως ισχυρίζεται.

Στην ανακοίνωση χαρακτηρίζεται επίσης ως «κομμάτι της προσπάθειας να ικανοποιηθεί η ελληνοκυπριακή πλευρά» το γεγονός ότι το ΣΑ των ΗΕ παραμένει σιωπηλό στις παραβιάσεις της νεκρής ζώνης από την ελληνοκυπριακή ηγεσία με εγκατάσταση περίπου 300 πολυβολείων κατά μήκους της νεκρής ζώνης και της «συνοριακής γραμμής», κατά την έκφρασή του, με τοποθέτηση συρματοπλέγματος μήκους πολλών χιλιομέτρων και με παράνομη ανέγερση κινηματογράφου και πανεπιστημίου.

«Το γεγονός ότι ανανεώθηκε η θητεία της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο σε σχέση με τις δραστηριότητές της σε ολόκληρο το νησί με συμφωνία μόνο της ελληνοκυπριακής πλευράς και πάλι καθιστά απαραίτητη την λήψη κάποιων μέτρων εκ μέρους μας», σημειώνεται στην ανακοίνωση στην οποία προστίθενται και τα εξής:

Σύμφωνα με το «υπουργείο», τα μέλη του ΣΑ των ΗΕ αποφεύγουν να τονίσουν ότι οι πηγές των υδρογονανθράκων ανήκουν στους δύο λαούς που υπάρχουν στο νησί. Κατά παρόμοιο τρόπο, δεν καταδικάζουν και τις μονομερείς, παράνομες δραστηριότητες της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Τέλος, το «υπουργείο» ασκεί κριτική στον ΟΗΕ ότι παραγνωρίζει την λύση των δυο κρατών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top