Πανελλαδικές 2022 – Βάσεις: Αυτή είναι η σχολή που δεν… μπήκε κανείς

Πανελλαδικές 2022 – Βάσεις: Αυτή είναι η σχολή που δεν… μπήκε κανείς

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, δεν έλειψαν οι εκπλήξεις από τις ανακοινώσεις των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τις οποίες ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, το υπουργείο Παιδείας.

Υποψήφιοι που έδωσαν Πανελλήνιες το 2022, έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν ακόμη και αν έχουν συγκεντρώσει 6.880 μόρια, ωστόσο φαίνεται πως η βαθμολογία δεν έπαιξε και τόσο… σημαντικό ρόλο για τη σχολή που δεν έχει ούτε έναν εισακτέο.

Αυτή είναι η σχολή που δεν… μπήκε κανείς

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο σύμβουλος σταδιοδρομίας Στράτος Στρατηγάκης είπε για τις κενές θέσεις πως «για πρώτη φορά στα κεντρικά πανεπιστήμια έχουμε σημαντικό αριθμό κενών θέσεων».

Όπως εξήγησε, «αυτό συνέβη γιατί τα κεντρικά πανεπιστήμια επέλεξαν τον υψηλότερο δυνατό συντελεστή για την ελάχιστη βάση εισαγωγής, προσπαθώντας να μειώσουν τον αριθμό φοιτητών που δέχονται».

Όμως όπως είπε «υπάρχει και ένα τμήμα που δεν πέτυχε κανένας φοιτητής. Πρόκειται για τη νοσηλευτική στο Διδυμότειχο, που ανέβασε την ελάχιστη βάση εισαγωγής με αποτέλεσμα να μην πετύχει κανείς, όπως είχε γίνει αντίστοιχα πέρυσι με την Αρχιτεκτονική Ξάνθης».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η νέα ΕΔΕΚ της Σοφίας: Η 27χρονη πρόεδρος που καλείται να κλείσει έναν κύκλο εσωστρέφειας

Η νέα ΕΔΕΚ της Σοφίας: Η 27χρονη πρόεδρος που καλείται να κλείσει έναν κύκλο εσωστρέφειας

Από την εκλογική ήττα και τον εσωκομματικό εμφύλιο, στη νέα εποχή-Το καθαρό μήνυμα της κάλπης, οι πληγές που παραμένουν ανοιχτές και η δύσκολη αποστολή της νέας προέδρου

BEST OF TOTHEMAONLINE