Πανελλαδικές 2022 – Βάσεις: Αυτή είναι η σχολή που δεν… μπήκε κανείς

Πανελλαδικές 2022 – Βάσεις: Αυτή είναι η σχολή που δεν… μπήκε κανείς

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, δεν έλειψαν οι εκπλήξεις από τις ανακοινώσεις των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τις οποίες ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, το υπουργείο Παιδείας.

Υποψήφιοι που έδωσαν Πανελλήνιες το 2022, έχουν τη δυνατότητα να φοιτήσουν ακόμη και αν έχουν συγκεντρώσει 6.880 μόρια, ωστόσο φαίνεται πως η βαθμολογία δεν έπαιξε και τόσο… σημαντικό ρόλο για τη σχολή που δεν έχει ούτε έναν εισακτέο.

Αυτή είναι η σχολή που δεν… μπήκε κανείς

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο σύμβουλος σταδιοδρομίας Στράτος Στρατηγάκης είπε για τις κενές θέσεις πως «για πρώτη φορά στα κεντρικά πανεπιστήμια έχουμε σημαντικό αριθμό κενών θέσεων».

Όπως εξήγησε, «αυτό συνέβη γιατί τα κεντρικά πανεπιστήμια επέλεξαν τον υψηλότερο δυνατό συντελεστή για την ελάχιστη βάση εισαγωγής, προσπαθώντας να μειώσουν τον αριθμό φοιτητών που δέχονται».

Όμως όπως είπε «υπάρχει και ένα τμήμα που δεν πέτυχε κανένας φοιτητής. Πρόκειται για τη νοσηλευτική στο Διδυμότειχο, που ανέβασε την ελάχιστη βάση εισαγωγής με αποτέλεσμα να μην πετύχει κανείς, όπως είχε γίνει αντίστοιχα πέρυσι με την Αρχιτεκτονική Ξάνθης».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Η κινητικότητα της Ολγκίν φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις συγκλίσεις και το πλαίσιο Γκουτέρες

Κυπριακό: Η κινητικότητα της Ολγκίν φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις συγκλίσεις και το πλαίσιο Γκουτέρες

Η νέα κάθοδος της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, στην Κύπρο αναζωπυρώνει τις προσδοκίες για επανεκκίνηση της διαδικασίας στο Κυπριακό και ταυτόχρονα επαναφέρει στο επίκεντρο δύο έννοιες που τα τελευταία χρόνια ακούγονται συνεχώς στον δημόσιο διάλογο: τις συγκλίσεις που επιτεύχθηκαν στις διαπραγματεύσεις και το πλαίσιο Γκουτέρες.

BEST OF TOTHEMAONLINE