Ανακοινώθηκε ο πρώτος θάνατος από Ευλογιά των πιθήκων στην Ευρώπη - «Έσβησε» 41χρονος

Ανακοινώθηκε ο πρώτος θάνατος από Ευλογιά των πιθήκων στην Ευρώπη - «Έσβησε» 41χρονος

Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας ανακοίνωσε την Παρασκευή τον πρώτο θάνατο εξαιτίας επιπλοκών της ευλογιάς των πιθήκων. Σημειωτέον ότι πρόκειται για τον πρώτο θάνατο στην Ευρώπη και μόλις τον δεύτερο εκτός Αφρικής στο φετινό ξέσπασμα της ασθένειας.

Νωρίτερα το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας είχε ανακοινώσει τον θάνατο ενός 41χρονου με υποκείμενα νοσήματα εξαιτίας επιπλοκών της ευλογιάς των πιθήκων.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μέχρι τις 22 Ιουλίου είχαν αναφερθεί μόλις πέντε θάνατοι παγκοσμίως, όλοι στην αφρικανική ήπειρο. Ο ΠΟΥ έχει κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμια κλίμακα, το μεγαλύτερο επίπεδο συναγερμού.

Εκπρόσωπος του ισπανικού υπουργείου Υγείας αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για τον ασθενή που απεβίωσε. Η τελευταία έκθεση τον υγειονομικών αρχών έκανε λόγο για 4.298 επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ισπανία, εκ των οποίων 120 ασθενείς χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

ΠΗΓΗ: gr.euronews.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σήκωσε το γάντι για τη διαμαρτυρία των κυνηγών ο ΠτΔ - «Πήρα τηλέφωνο για να σταματήσει η ταλαιπωρία, δεν θα ακολουθήσουμε την προεκλογική εκστρατεία»

Σήκωσε το γάντι για τη διαμαρτυρία των κυνηγών ο ΠτΔ - «Πήρα τηλέφωνο για να σταματήσει η ταλαιπωρία, δεν θα ακολουθήσουμε την προεκλογική εκστρατεία»

Στην προεκλογική εκστρατεία για τις Βουλευτικές Εκλογές του 2026 αποδίδει διάφορες επικρίσεις κατά της Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση δεν εμπλέκεται σε καμία απολύτως περίπτωση στην προεκλογική εκστρατεία και δεν θα ακολουθήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE