ΔΙΕΘΝΗ

Εξωφρενικά τα ενοίκια των διαμερισμάτων στο Μανχάταν - Πού έφτασαν οι τιμές

Εξωφρενικά τα ενοίκια των διαμερισμάτων στο Μανχάταν - Πού έφτασαν οι τιμές

Ξεπέρασε, για πρώτη φορά, τα 5.000 δολάρια η μέση μηνιαία τιμή ενοικίων στο Μανχάταν. Σύμφωνα μάλιστα, με εκτιμήσεις, η ζήτηση και οι τιμές στην εν λόγω αγορά αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο από το φθινόπωρο.

Πιο συγκεκριμένα, η μέση τιμή ενοικίου τον Ιούνιο ανήλθε στα 5.058 δολάρια, η υψηλότερη που έχει καταγραφεί. Οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 29% σε σχέση με πέρυσι, ενώ το μεσαίο ενοίκιο κατέγραψε άνοδο 25% στα 4.050 δολάρια το μήνα.

Η συνεχιζόμενη πίεση στις τιμές ενοικίων στο Μανχάταν θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω άνοδο του πληθωρισμού τους επόμενους μήνες ασκώντας μεγαλύτερες πέσεις στην ομοσπονδιακή τράπεζα προκειμένου να αυξήσει τα επιτόκια σε μια προσπάθεια να τιθασεύσει τις τιμές. «Δεν υπάρχουν σημάδια επιβράδυνσης, τουλάχιστον όχι ακόμη», δήλωσε ο Τζόναθαν Μίλερ, διευθύνων σύμβουλος της Miller Samuel.

Σύμφωνα με τον Μίλερ, τα υψηλότερα επιτόκια στεγαστικών δανείων σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ανησυχία για μια επικείμενη ύφεση στην αγορά ακινήτων οδηγούν ολοένα και περισσότερους πιθανούς αγοραστές στο ενοίκιο. Ταυτόχρονα, η προσφορά διαθέσιμων προς ενοικίαση διαμερισμάτων στο Μανχάταν, η οποία εκτινάχθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, βρίσκεται πλέον σε χαμηλά επίπεδα.

Το ποσοστό διαθέσιμων ακινήτων στα τέλη Ιουνίου διαμορφώθηκε στο μόλις 1,9%, με περίπου 6.400 διαθέσιμα διαμερίσματα – μείωση 46% σε σύγκριση με το περσινό έτος. Όπως επισημαίνει το CNBC, οι μήνες με την μεγαλύτερη κινητικότητα στην αγορά του real estate, είναι o Ιούλιος και ο Αύγουστος.

ΠΗΓΗ: newmoney

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αυτός είναι ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης - Θέμα συζήτησης ο διορισμός του

Αυτός είναι ο πρώτος Υφυπουργός Μετανάστευσης - Θέμα συζήτησης ο διορισμός του

Την ερχόμενη Δευτέρα τίθεται σε ισχύ ο νόμος περί της ίδρυσης του Υφυπουργείου Μετανάστευσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top