ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πίσω στη Βουλή οι νόμοι για τα καύσιμα και εκποιήσεις – Παραβιάζουν την αρχή διάκρισης νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας

Πίσω στη Βουλή οι νόμοι για τα καύσιμα και εκποιήσεις – Παραβιάζουν την αρχή διάκρισης νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας

Έκτακτα συνεδριάζει αύριο Τρίτη στις 9:30 το πρωί η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής μετά από τη σημερινή παραπομπή τριών νόμων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τη νομοθεσία με την οποία παγώνουν οι εκποιήσεις μέχρι τον Οκτώβριο καθώς και άλλοι δύο νόμοι που σχετίζονται με τα καύσιμα. Η μία είναι η πρόταση του ΑΚΕΛ που καταργεί την επιβολή ΦΠΑ στον φόρο κατανάλωσης καυσίμων και η δεύτερη η ενοποιημένη πρόταση του ΔΗΚΟ και της ΔΗΠΑ, με την οποία καταργείται ο ΦΠΑ στη ρήτρα αναπροσαρμογής των καυσίμων της ΑΗΚ μέχρι και τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να πραγματοποιηθεί έκτακτη Ολομέλεια της Βουλής για να λάβει σχετικές αποφάσεις.

Όπως αναφέρεται στην αναπομπή, με βάση την ίδια πηγή, οι νόμοι παραβιάζουν την αρχή διάκρισης νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας ενώ είναι ασύμβατοι με το δίκαιο της ΕΕ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της Υγείας

ΠτΔ: Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της Υγείας

«Τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της υγείας εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαιρετίζοντας εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών, που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι οι μεταρρυθμίσεις αναμένονται σύντομα, μαζί με σειρά νομοθετημάτων που βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top