ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδήλωση στις Κ. Φυλακές: Ανατρίχιασε το κοινό με το ποίημα της Έλενας Σκορδέλη (Φώτο)

Εκδήλωση στις Κ. Φυλακές: Ανατρίχιασε το κοινό με το ποίημα της Έλενας Σκορδέλη (Φώτο)

Με όμορφη νότα έκλεισε η χειμερινή σχολική χρονιά στις Κεντρικές Φυλακές. Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα στο κλειστό θέατρο των Κεντρικών Φυλακών οι κρατούμενοι παρουσίασαν στους καλεσμένους τα όσα πέτυχαν κατά τη φετινή σχολική χρονιά.

Την εκδήλωση χαιρέτισε με ομιλία της η Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων την προσπάθεια που γίνεται από πλευράς τους για σωστό σωφρονισμό των κρατουμένων αλλά και την ομαλή ένταξη τους στην κοινωνία.

Από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της όπως δήλωσε, πέτυχε τον εκσυγχρονισμό του Σωφρονιστικού Ιδρύματος, ιδιαίτερα στο θέμα του σχολείου, καθώς μέσα σε ένα χρόνο από την μέρα που επιτεύχθηκε μνημόνιο συνεργασίας πρωτίστως με το Πανεπιστήμιο Νεάπολης και μετέπειτα με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και τα υπόλοιπα ιδιωτικά πανεπιστήμια, έχουν εγγραφεί στο κλάδο της Νομικής έξι κρατούμενοι.

Μάλιστα, όπως δήλωσε, το σχολείο δεν θα σταματήσει τη λειτουργία του, καθώς χάριν στους 36 καθηγητές που διδάσκουν, θα συνεχίσει τη λειτουργία του και το καλοκαίρι ως θερινό σχολείο.

Το παρών του στην εκδήλωση, έδωσε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου, ο οποίος ευχαρίστησε την Επίτροπο Διοικήσεως κα Λίζα Σαββίδου, για τη συνεργασία και τη βοήθεια της, την κ. Σκεύη Κουκουμά για τη συνεργασία και το έργο της Βουλής στις Κεντρικές Φυλακές.

Συνεχάρη, ακόμη, τους μαθητές του σχολείου για την επιτυχία τους στις εξετάσεις, καθώς και την ίδια την Άννα Αριστοτέλους για όλα όσα πέτυχε από την μέρα ανάληψης των καθηκόντων της. Μάλιστα, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, οι φυλακές διανύουν την καλύτερη περίοδο από την μέρα ίδρυσης τους.     

  

Μετέπειτα ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με απόσπασμα από το Θεατρικό έργο «Για ποιον να Βρέξει», ένα σύντομο φιλμάκι με τις δραστηριότητες του τμήματος φυλακών, ενώ σπουδαστές του σχολείου, απάγγειλαν ποιήματα και τραγούδια τα οποία επιμελήθηκαν.

Ποίημα με τίτλο «Γυάλινος κόσμος» απάγγειλε η Έλενα Σκορδέλη, φανερά συγκινημένη, ενώ έκανε τον κοινό να ανατριχιάσει με την ερμηνεία της.

Πλέον είναι ήρεμη και όπως φάνηκε και από την εκδήλωση συμμετέχει ενεργά στις κοινωνικές εκδηλώσεις των Κεντρικών Φυλακών. 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top