ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρέας Μαυρογιάννης: «Ο σεβασμός των δικαιωμάτων του καταναλωτή, είναι αδιαπραγμάτευτος»

Ανδρέας Μαυρογιάννης: «Ο σεβασμός των δικαιωμάτων του καταναλωτή, είναι αδιαπραγμάτευτος»

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη του Συνδέσμου Καταναλωτών, πραγματοποίησε σήμερα (3/8) ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Κατά την ανταλλαγή απόψεων γύρω από την αποτελεσματική προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών, βρέθηκαν στο επίκεντρο φλέγοντα ζητήματα όπως η ακρίβεια, οι καταχρηστικές ρήτρες, οι αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και η ανάγκη για αντιμετώπιση του φαινομένου της αισχροκέρδειας.

Η ενίσχυση των οργανωμένων φορέων, στα πλαίσια μίας συγκροτημένης πολιτικής του κράτους για τη θεσμοθετημένη προστασία των καταναλωτών, αποτελούν ένα σημαντικό δίχτυ ασφαλείας, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία όπου μέρα με τη μέρα διαβρώνεται η αγοραστική δύναμη και το βιοτικό τους επίπεδο.

Σε δηλώσεις του ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ανέφερε ότι, παρατηρείται ένα μεγάλο ζήτημα, με τη φορολόγηση των καυσίμων που δημιουργεί απροσδόκητα κέρδη για το κράτος. «Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για τη βελτίωση της κατάστασης, ιδιαίτερα κατά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε», εξήγησε.

Υπογράμμισε ότι, συμφώνησαν στην ανάγκη να βρεθεί μία ολοκληρωμένη πολιτική που να προστατεύει πλήρως τoν καταναλωτή και το δικαίωμα του να έχει πρόσβαση σε ποιοτικά αγαθά και υπηρεσίες, σε τιμές που να είναι απόλυτα ανταγωνιστικές.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Μάριος Δρουσιώτης διαβεβαίωσε ότι, πως θα συνεχιστεί η συνεργασία και η επαφή με τον κ. Μαυρογιάννη. «Οι ενέργειες που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, έχουν δείξει πως οι καταναλωτές, δεν υπολογίζονται όσο θα έπρεπε», σημείωσε.

Αναφερόμενος στη θέση του Συνδέσμου σχετικά με την ακρίβεια τόνισε ότι, αυτή δεν οφείλεται μόνο σε εξωγενείς παράγοντες, αλλά και σε ενδογενείς όπως είναι διάφορες ενέργειες ή παραλήψεις των αρμόδιων Αρχών. Για παράδειγμα, δήλωσε, τα απροσδόκητα κέρδη από την παραγωγή ρεύματος από φωτοβολταϊκά δεν φορολογούνται. Κλείνοντας, διερωτήθηκε γιατί οι αποφάσεις για την αγορά από ΑΠΕ, σε τιμές κατά πολύ υψηλότερες του κόστους παραγωγής, συνεχίζουν να ισχύουν μέχρι σήμερα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top