Ανδρέας Μαυρογιάννης: «Ο σεβασμός των δικαιωμάτων του καταναλωτή, είναι αδιαπραγμάτευτος»

Ανδρέας Μαυρογιάννης: «Ο σεβασμός των δικαιωμάτων του καταναλωτή, είναι αδιαπραγμάτευτος»

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και μέλη του Συνδέσμου Καταναλωτών, πραγματοποίησε σήμερα (3/8) ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Κατά την ανταλλαγή απόψεων γύρω από την αποτελεσματική προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών, βρέθηκαν στο επίκεντρο φλέγοντα ζητήματα όπως η ακρίβεια, οι καταχρηστικές ρήτρες, οι αθέμιτες εμπορικές πρακτικές και η ανάγκη για αντιμετώπιση του φαινομένου της αισχροκέρδειας.

Η ενίσχυση των οργανωμένων φορέων, στα πλαίσια μίας συγκροτημένης πολιτικής του κράτους για τη θεσμοθετημένη προστασία των καταναλωτών, αποτελούν ένα σημαντικό δίχτυ ασφαλείας, ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία όπου μέρα με τη μέρα διαβρώνεται η αγοραστική δύναμη και το βιοτικό τους επίπεδο.

Σε δηλώσεις του ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ανέφερε ότι, παρατηρείται ένα μεγάλο ζήτημα, με τη φορολόγηση των καυσίμων που δημιουργεί απροσδόκητα κέρδη για το κράτος. «Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για τη βελτίωση της κατάστασης, ιδιαίτερα κατά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε», εξήγησε.

Υπογράμμισε ότι, συμφώνησαν στην ανάγκη να βρεθεί μία ολοκληρωμένη πολιτική που να προστατεύει πλήρως τoν καταναλωτή και το δικαίωμα του να έχει πρόσβαση σε ποιοτικά αγαθά και υπηρεσίες, σε τιμές που να είναι απόλυτα ανταγωνιστικές.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Μάριος Δρουσιώτης διαβεβαίωσε ότι, πως θα συνεχιστεί η συνεργασία και η επαφή με τον κ. Μαυρογιάννη. «Οι ενέργειες που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, έχουν δείξει πως οι καταναλωτές, δεν υπολογίζονται όσο θα έπρεπε», σημείωσε.

Αναφερόμενος στη θέση του Συνδέσμου σχετικά με την ακρίβεια τόνισε ότι, αυτή δεν οφείλεται μόνο σε εξωγενείς παράγοντες, αλλά και σε ενδογενείς όπως είναι διάφορες ενέργειες ή παραλήψεις των αρμόδιων Αρχών. Για παράδειγμα, δήλωσε, τα απροσδόκητα κέρδη από την παραγωγή ρεύματος από φωτοβολταϊκά δεν φορολογούνται. Κλείνοντας, διερωτήθηκε γιατί οι αποφάσεις για την αγορά από ΑΠΕ, σε τιμές κατά πολύ υψηλότερες του κόστους παραγωγής, συνεχίζουν να ισχύουν μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η πρόποση Χριστοδουλίδη σε Τασούλα: «Η βαθιά μας ευγνωμοσύνη για την αταλάντευτη στάση της Ελλάδας είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρη»

Η πρόποση Χριστοδουλίδη σε Τασούλα: «Η βαθιά μας ευγνωμοσύνη για την αταλάντευτη στάση της Ελλάδας είναι πέρα για πέρα ξεκάθαρη»

Το αμέσως επόμενο διάστημα η Κυπριακή Δημοκρατία θα δρομολογήσει πρωτοβουλίες για αναγνώριση του έργου και της σπουδαιότητας της αποστολής της ΕΛΔΥΚ και ειδικότερα για τα 105 παιδιά που έπεσαν το 1974, εκ των οποίων οι 58 παραμένουν μέχρι σήμερα αγνοούμενοι, ανακοίνωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας τις αδελφικές και ακλόνητες σχέσεις Κύπρου – Ελλάδας.

BEST OF TOTHEMAONLINE