ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζονται οι επαφές για νέα αεροπορική εταιρεία στο ψευδοκράτος

Συνεχίζονται οι επαφές για νέα αεροπορική εταιρεία στο ψευδοκράτος

Συνεχίζει τις επαφές του με τουρκικές εταιρείες για την δημιουργία νέας αεροπορικής εταιρείας, στη θέση των τ/κ «αεροπορικών αερογραμμών», δήλωσε ο «υπουργός μεταφορών» Ερχάν Αρικλί, λέγοντας πως το ψευδοκράτος δεν θα βάλει κεφάλαιο, αυτό θα το κάνει η εταιρεία με την οποία θα υπογράψουν συμφωνία.

«Για μένα είναι το πιο σημαντικό σχέδιο», δήλωσε, σύμφωνα με την Κίπρις ποστασί. Για το νέο τερματικό σταθμό στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, ανέφερε ότι έχει τελειώσει κατασκευαστικά, αλλά υπάρχουν πολλά τεχνικά ζητήματα ακόμα και πρέπει να ρυθμίσουν το ζήτημα της επάρκειας ρεύματος.

Το «αεροδρόμιο», πρόσθεσε, αποφέρει σημαντικά έσοδα στο ψευδοκράτος και υποστήριξε ότι με τον νέο τερματικό θα αυξηθούν και τα έσοδα.

Αναφερόμενος στο θέμα των «δήμων», ο κ. Αρικλί είπε ότι ενόσω είναι τόσοι πολλοί «αυτή η δουλειά δεν μπορεί να πάει μακριά». Εάν, συνέχισε, οι «δήμοι» δεν εφαρμόσουν τα κριτήρια (ΣΣ: τον «νόμο» για την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης) σε 4 χρόνια κάποιοι θα κλείσουν.

Ο «υπουργός εσωτερικών», Ζιγιά Όζτουρκλέρ ανέφερε ότι στόχος τους είναι οι «τοπικές εκλογές» να γίνουν στις 27 Νοεμβρίου αφού θα έχει ολοκληρωθεί η ενοποίηση των «δήμων». Το πόσοι «δήμοι» θα οδηγηθούν σε «εκλογές», είπε, θα οριστικοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα σε συνεδρία της «επιτροπής δημοσίου και υγείας» στη «βουλή».

Η διαδικασία εντός της «βουλής», συνέχισε, θα ολοκληρωθεί εντός Αυγούστου, λέγοντας ότι το σημαντικό δεν είναι ο αριθμός των «δήμων» αλλά τα κριτήρια και η νοοτροπία στην διοίκησή τους που θα πρέπει να έχει επίκεντρο τον πολίτη.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top