Αποσυνδέουν τον Άρτσι από τα μηχανήματα - «Δεν έχουμε άλλες επιλογές»

Αποσυνδέουν τον Άρτσι από τα μηχανήματα - «Δεν έχουμε άλλες επιλογές»

Χωρίς να έχουν πλέον άλλη νομική δυνατότητα να προσβάλλουν την απόφαση, οι γονείς του Άρτσι Μπάτερσμπι ειδοποιήθηκαν ότι θα τερματιστεί η μηχανική υποστήριξη στον εγκεφαλικά νεκρό γιο τους από τις 12:00 (ώρα Ελλάδος) του Σαββάτου.

Μιλώντας στο Sky News η μητέρα του αγοριού, Χόλι Ντανς, είπε ότι από το νοσοκομείο τους έκαναν σαφές ότι δεν υπάρχουν πλέον άλλες επιλογές.

Και η ίδια όμως αναγνωρίζει ότι οι δυνατότητες στη Δικαιοσύνη έχουν εξαντληθεί: «Κάναμε όλα όσα υποσχέθηκα στο αγόρι μου ότι θα έκανα», δήλωσε.

Όλη την προηγούμενη εβδομάδα οι γονείς του Άρτσι είχαν παλέψει νομικά ενάντια στην απόφαση να διακοπεί η υποστήριξη και έπειτα να τους δοθεί η δυνατότητα να μεταφέρουν το αγόρι σε κέντρο ανακούφισης, στο οποίο θα είχε «ένα αξιοπρεπές τέλος».

Και στις δύο προσφυγές πέτυχαν. Η προσφυγή κατά της διακοπής υποστήριξης απορρίφθηκε στο Εφετείο και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που έκρινε ότι δεν έχει αρμοδιότητα.

Η κίνηση για τη μεταφορά εκτός νοσοκομείο απορρίφθηκε όταν το δικαστήριο συντάχθηκε με τους γιατρούς που εκτιμούν ότι θα είναι επικίνδυνη για τη ζωή του αγοριού.

Ο Άρτσι είναι σε κώμα από τις 7 Απριλίου, πιθανόν γιατί είχε λάβει μέρος σε διαδικτυακή πρόκληση. Οι γιατροί θεωρούν ότι δεν είχε καμία ελπίδα ανάρρωσης.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Στο 97,3% αναμένεται να φθάσει η απορρόφηση των πόρων που αναλογούν στην Κύπρο από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τις συνολικές εισπράξεις να υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε περίπου €992 εκατ. μετά και την τελική εκταμίευση που αναμένεται τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE